Faciliteiten en informatie

Eten en drinken

U, als moeder, krijgt eten en drinken van de afdeling. Voor uw partner is, tegen vergoeding, ook ontbijt en warm eten beschikbaar. U kunt er ook voor kiezen om eten van huis mee te nemen en op te warmen in de magnetron in de lounge.

Veel faciliteiten voor zoveel mogelijk thuisgevoel

Om u als gezin te ondersteunen zijn op de kamer een waterkoker en Senseo-apparaat beschikbaar. Ook beschikken alle kamers over een koelkast waarin u uw zelf meegebrachte eten en drinken kunt bewaren. Zo hebben u en uw partner de mogelijkheid om de kamer als thuis te gebruiken en ook uw gasten van drinken te voorzien. Het is niet toegestaan om alcohol mee te nemen. Maar we maken graag een uitzondering voor de fles champagne om te proosten op uw baby!

Overige faciliteiten en informatie

 • Het Ikazia Ziekenhuis beschikt over een Q-Park parkeergarage
  waar u, tegen betaling, kunt parkeren.
 • Voor toegang tot de afdeling neonatologie en het geboortecentrum
  is een toegangspas nodig. Deze krijgt u van de verpleegkundige.
 • Roken is in ons ziekenhuis niet toegestaan. Aan de zijkant van het gebouw is er een rookruimte.
 • Als u naar huis gaat, krijgt u een aantal papieren mee en
  zonodig een afspraak voor nacontrole op de polikliniek voor u en/of uw baby.

Aangifte van de geboorte

De gemeente Rotterdam wil graag weten dat er nieuw leven in de stad is! Daarom moet u uw baby binnen 3 werkdagen aangeven op het gemeentehuis van de geboorteplaats. U krijgt hier informatie over van de verpleegkundige.

Speciaal voor de aangifte van baby's waarvan de moeder na de bevalling nog even in het ziekenhuis moet blijven, is er het geboorteloket in Ikazia. Het loket is in Ikazia te vinden in het Moeder en Kindcentrum op de 8e verdieping. Vanaf 1 januari 2017 is het geboorteloket open op maandag, woensdag en vrijdag van 08.00-12.00 uur. Ouders kunnen op afspraak hun kindje daar aangeven. Het maken van een afspraak kan bij balie op de kraamafdeling.


Rechten en plichten volgens de wetgeving

 • We werken volgens `informed consent’. Dit betekent dat wij de voorgestelde behandeling altijd goed vooraf met u bespreken en vragen nadrukkelijk uw toestemming voor de behandeling. Dat doen we voor bijvoorbeeld bloedonderzoek maar ook voor een operatie.
 • Informatievoorziening; deze informatie is geen vervanging van mondelinge informatie. Naast deze samenvattende informatie is specifiekere en uitgebreidere informatie beschikbaar. Wanneer dit nodig is, wordt deze informatie aan u verstrekt. Wanneer u zelf behoefte heeft aan informatie kunt u deze natuurlijk aan ons vragen.
 • Geheimhoudingsplicht; wij zijn verplicht alles wat wij weten over u en uw gezin geheim te houden. 
 • Inzagerecht; u heeft recht op inzage in uw medisch dossier. Overlegt u dit met de verpleegkundige.
 • Klachtenrecht; wij doen er alles aan om uw ziekenhuisverblijf zo prettig mogelijk te laten verlopen. Wij zijn zeer geïnteresseerd in uw mening daarover. Dit geldt zowel voor uw positieve als negatieve ervaringen. We bespreken een en ander graag met u. Mocht u daar behoefte aan hebben dan kunt u contact opnemen met de klachtenfunctionaris.