1000e bevalling Ikazia; welkom lieve Ibtisam

Op 4 mei om 02.18 uur is Ibtisam Abdiaziz geboren in het Moeder en Kind Centrum van Ikazia. Het was de 1000e bevalling van 2018. Ibtisam is de dochter van Shamso en Abdi Aziz. Aan haar geboorte werd feestelijk aandacht besteed. De directeur van Ikazia kwam langs met een grote bos bloemen en een leuk kinderstoeltje met knuffel.

Shamso en Abdi Aziz wonen in Den Helder maar zijn speciaal voor de geboorte van hun tweede kindje teruggekomen naar Ikazia. “Ibtisam heeft een broer van 15 maanden oud. Hij is ook in Ikazia geboren. We vonden de zorg in dit ziekenhuis de vorige keer erg fijn. Onze familie woont in Rotterdam, dus zij konden gelukkig aanwezig zijn bij de geboorte.” Omdat Ibtisam nog maar 2895 gram weegt, moet ze nog even in het ziekenhuis blijven. “Maar we kijken ernaar uit om haar mee naar huis te nemen!”, aldus Shamso en Abdi Aziz.

Shamso is bevallen in het Moeder en Kind Centrum onder begeleiding van haar eigen verloskundige, Henny Vlak van Verloskundigenpraktijk Maashaven. Henny was vandaag ook aanwezig om de ouders nogmaals te feliciteren.


In het Moeder en Kind Centrum van Ikazia staat het gezin centraal. De geboorte- en kraamsuites geven moeders en hun familie het gevoel van thuis, met de zekerheid van medische zorg vlakbij. Moeder en kind blijven ook na de geboorte op één kamer en de kamer is zo ingericht dat ook de vader er steeds bij kan blijven. Zo brengt het gezin gelijk zoveel mogelijk tijd samen door.