2500ste bevalling van 2017 in het Ikazia Ziekenhuis

Zondag 5 november om 18.53 uur is Djessmae van der Walle geboren in het Moeder en Kind Centrum van het Ikazia Ziekenhuis. Djessmae is de dochter van mevrouw Miog en meneer Van der Walle. Mevrouw Miog was de 2500ste patiënt die in 2017 in het Moeder en Kind Centrum beviel. Aan de geboorte van Djessmae werd de volgende ochtend traditiegetrouw feestelijk aandacht besteed. 

Mevrouw Miog beviel in een kraamsuite van het Moeder en Kind Centrum onder begeleiding van een klinisch verloskundige van Ikazia. “De bevalling is goed gegaan. Mijn vliezen zijn om 09.30 uur gebroken en om 12.30 uur begonnen de weeën. Om 18.53 uur werd Djessmae op mijn buik gelegd. Wat een mooi moment. Djessmae weegt 2955 gram en ze doet het hartstikke goed”, aldus mevrouw Miog.

Algemeen directeur de heer Kievit kwam het kersverse gezin de volgende ochtend persoonlijk feliciteren. “We hebben een goede nacht achter de rug. Djessmae sliep de hele nacht door. Ik hoop dat dit de komende nachten zo blijft!”, zegt mevrouw Miog. 

“De zorg in het Moeder en Kind Centrum was perfect”, vult meneer Van der Walle aan. “Met name het kleinschalige en het persoonlijke contact vonden we fijn. Het verzorgend personeel zouden we het liefst mee naar huis nemen”, zegt meneer Van der Walle lachend. Gelukkig staat thuis de kraamhulp voor hen klaar.

Inmiddels is het gezin thuis. De bos bloemen, het knuffelkonijn en het 2500ste kinderstoeltje krijgen daar een mooie plek!

In het Moeder en Kind Centrum van Ikazia staat het gezin centraal. De geboorte- en kraamsuites geven moeders en hun familie het gevoel van thuis, met de zekerheid van medische zorg vlakbij. Moeder en kind blijven ook na de geboorte op één kamer en de kamer is zo ingericht dat ook de vader er steeds bij kan blijven.
Zo brengt het gezin gelijk zoveel mogelijk tijd samen door.