Nucleaire Geneeskunde

Op de afdeling Nucleaire geneeskunde worden radioactieve stoffen (radiofarmaca), nadat deze gereed zijn gemaakt, toegediend aan patiënten. Direct of na een inwerktijd worden afbeeldingen (scintigrammen) gemaakt met behulp van een gammacamera die gekoppeld is aan een computer.


Vanaf maandag 27 juni is er een route-omleiding voor de afdeling Nucleaire Geneeskunde. Dit in verband met bouwactiviteiten op de bagane grond. Het routenummer van de Nucleaire Geneeskunde blijft hetzelfde, namelijk routenummer 58. Volg dit nummer en de omleidingsborden die zijn aangebracht.

Nadat de scintigrammen zijn vervaardigd, worden deze met behulp van de computer uitgewerkt en geanalyseerd. Ook worden onder zeer strikte richtlijnen nucleaire therapieën uitgevoerd. Als niet-nucleair onderzoek verricht de afdeling botdichtheidsmetingen die, in tegenstelling tot de nucleaire verrichtingen, ook door huisartsen aan te vragen zijn.

Omdat er met radioactieve en nucleaire behandelingen gewerkt wordt, is er extra aandacht voor de zogenaamde stralingshygiëne.

Verwijzing nodig ?

U heeft een verwijzing nodig van de medisch specialist in Ikazia. De huisarts kan u doorsturen voor een niet-nucleaire verrichting zoals een botdichtheidsmeting.

Maken van een afspraak

Nucleaire geneeskunde is te bereiken via telefoonnummer 010-2975353.

U kunt de afdeling ook bereiken via het algemene e-mailadres: nucl.geneeskunde@ikazia.nl