Eerste Ikazia patiënt in nieuw revalidatiehotel Laurens

Mevrouw Kort was vorige week de eerste patiënt die ontvangen werd in het recent geopende Laurens Revalidatiehotel Intermezzo. Mevrouw Kort heeft in Ikazia een nieuwe heup gekregen. Na haar operatie ging zij na enkele dagen voor verdere revalidatie naar het Intermezzo. Het revalidatiehotel ligt op steenworp afstand van Ikazia en dat maakt overdracht persoonlijk. 

Het personeel dat voor mevrouw Kort zorgt, kent de zorg in Ikazia van binnen en van buiten. Ze zijn op stage geweest op de verpleegafdeling in het ziekenhuis. Marijke van Bommel, teamleidster in Intermezzo vertelt:  "We zetten het zorgtraject zoveel mogelijk op dezelfde voet voort. Dat geeft duidelijkheid voor de patiënt." 

Aan de overdracht van mevrouw Kort werd feestelijk aandacht besteed met een bezoekje en een mooie bos bloemen. "Ik wist van te voren al dat ik graag naar het revalidatiehotel wilde," vertelt mevrouw Kort."Het ligt vlakbij Ikazia en ik kon per rolstoel 'verhuisd' worden. Het bevalt hier uitstekend. Ik ga hier onder goede begeleiding aan de slag met revalideren."

Beter bewegen
Patiënten die voor een nieuwe heup of knie naar Ikazia komen, worden behandeld volgens het Beter Bewegen traject. Dit traject maakt het mogelijk dat de patiënt vaak enkele dagen na de operatie alweer naar huis kan. In sommige gevallen is dat niet mogelijk. Soms is extra revalidatie nodig. In dat geval is het revalidatiehotel een mooie aanvulling op de zorg in Ikazia.