Vaatlaboratorium

Op het vaatlaboratorium worden patiëntvriendelijke vaatonderzoeken uitgevoerd. De gespecialiseerde vaatlaboranten werken met ultrageluidapparatuur om de bloedvaten in beeld te brengen en te beoordelen. Er wordt dus niet in de bloedvaten geprikt.

Het vaatlaboratorium is in het bezit van het keurmerk Vaatzorg en het  keurmerk voor Spataderzorg.

Het vaatlaboratorium werkt met diverse specialisten samen en is onderdeel van het Ikazia Vaatcentrum.

Verwijzing nodig?
Voor alle vaatonderzoeken is een verwijzing nodig van een specialist binnen het Ikazia ziekenhuis. Bij de desbetreffende specialist kunt u een afspraak maken met een verwijzing van uw huisarts.

Afspraak maken
Voor een afspraak via een vaatchirurg:
polikliniek Chirurgie 010-2975220
Voor een afspraak via een neuroloog:
polikliniek Neurologie 010-2975370
Voor een afspraak via een dermatoloog:
polikliniek Dermatologie 010-2975230

Verschillende onderzoeken zijn mogelijk, soms ook gecombineerd

Doppleronderzoek:
Met een ultrageluidpen en geleidingsgel wordt de hartslag in de slagaders bij uw enkels en armen opgezocht. Het signaal dat de bloedstroom veroorzaakt wordt hoorbaar en zichtbaar weergegeven. Het geluid dat u hoort is normaal. Met behulp van bloeddrukbanden worden de drukken in de slagaders gemeten.

Duplexonderzoek:
Met een ultrageluidtaster en geleidingsgel worden met dit echografische vaatonderzoek uw bloedvaten in beeld gebracht en beoordeeld. De bloedstroomsnelheden worden gemeten en beoordeeld. Deze ultrageluidtechniek combineert echografische beeldvorming en doppler, daarom wordt dit duplex genoemd.