Zorg tijdens en na overlijden

De zorg rondom het overlijden wordt zo zorgvuldig mogelijk gedaan. Het gaat erom welke persoonlijke wensen er zijn van de patiënt en zijn naasten.

Deze wensen worden vooraf geïnventariseerd, waardoor er meer zorg op maat geregeld kan worden. Iedere afdeling heeft zijn eigen expertise rond de zorg voor patiënten die gaan overlijden. In het ziekenhuis wordt er alles aan gedaan om comfort en gastvrijheid te creëren, waardoor het voor alle betrokkenen een waardevolle tijd kan worden. Er is altijd de mogelijkheid om de expertise van het palliatief consultteam te vragen. Deze vragen kunnen liggen op het gebied van symptoomverlichting (pijn en andere klachten); maar ook andere vragen die er in deze periode zijn kunnen besproken worden. Op sommige afdelingen wordt gewerkt met een speciaal ontwikkeld zorgpad rondom het overlijden. Hierin is ook de zorg na het overlijden vastgelegd.

  • Kamers die speciaal huiselijk zijn ingerichte op onze palliatieve unit (palliatieve zorg);
  • Orgaan- en weefseldonatie (klik hier);
  • Het verlies van een baby (klik hier).

Het beheer van het mortuarium valt in Ikazia onder een externe mortuariumbeheerder, Cura Mortu Orum (CMO). Zij draagt zorg voor uw familielid na overlijden. En handelt de daarbij komende administratieve zaken met u af.

Kijk in de folder van Cura Mortu Orum voor meer informatie.