Contact Spoed

Polikliniek Ridderkerk-Slikkerveer

Welkom (terug)! Wij begrijpen dat u het spannend vindt om in deze tijd naar de polikliniek te komen. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het in onze polikliniek zo veilig mogelijk is. We nemen maatregelen om u en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirusZo is het dragen van een mondkapje, in alle ruimtes van onze polikliniek, verplicht. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar, ook als u geen klachten heeft.

Uw bezoek aan de polikliniek in Ridderkerk- Slikkerveer gaat ook anders dan u gewend bent. Zo zorgen we samen voor veilige zorg dichtbij huis.

Op afspraak

U kunt alleen bij de polikliniek in Ridderkerk- Slikkerveer terecht als u een afspraak heeft. Wilt u een afspraak maken? Belt u dan met de polikliniek waarbij u een afspraak wilt maken.

Bloedprikken

Een week voordat u een afspraak heeft, kunt u bloed laten prikken. U moet hiervoor een afspraak maken via de polikliniek. 

Bloedprikken kan op de volgende dagen en tijden:

  • Dinsdag van 08.30-11.00 en van 13.30-15.00 uur;
  • Woensdag van 08.30-11.00 uur.

Let op: het is op dit moment helaas alleen mogelijk om bloed te prikken als u een patiënt van het Ikazia Ziekenhuis bent.

Radiologie

Op de polikliniek in Ridderkerk-Slikkerveer kunt u ook terecht voor röntgenonderzoek. U moet hiervoor van tevoren een afspraak maken.

Met de verwijzing van uw huisarts kunt u op afspraak iedere donderdag en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en 13.30 tot 16.15 uur röntgenfoto's laten maken.

Welke specialismen?

Alle specialismen houden weer spreekuur in de polikliniek behalve KNO en Longgeneeskunde. Het is nog niet bekend wanneer u weer bij deze specialismen een afspraak kunt maken in Ridderkerk- Slikkerveer. Zodra dit kan, laten we u dit weten.

Hoe werkt het?

Kom niet te vroeg naar uw afspraak en kom alleen. Bij de ingang van de polikliniek staat één van onze medewerkers.

De medewerker:

Als u een afspraak heeft en we geen reden hebben om te denken dat u mogelijk het coronavirus heeft, mag u naar binnen.

Kom niet te vroeg en kom alleen

U gaat alleen naar binnen. Begeleiding kan helaas niet mee.

Begeleiders kunnen in de auto of buiten wachten. Let ook dan op alle maatregelen en houd 1.5 meter afstand van andere mensen.

In de polikliniek

Binnen meldt u zich aan de balie. U wordt naar een spreek/onderzoekkamer door gestuurd waar u kunt wachten. Het kan zijn dat uw arts beschermende kleding draagt zoals bijvoorbeeld een mondkapje.

Heeft u klachten zoals koorts of hoesten? Kom dan niet naar uw afspraak en bel naar de polikliniek in het ziekenhuis om uw afspraak naar een andere dag te verplaatsen.

Vervolg- of controle afspraken

Deze worden zoveel mogelijk per brief naar u opgestuurd. Na uw afspraak gaat u zo snel mogelijk weer naar buiten. Zo kunnen we voorkomen dat er teveel mensen in het pand aanwezig zijn.

Wij begrijpen dat sommige maatregelen grote invloed hebben. We hopen op uw begrip. Wij doen dit voor uw en onze veiligheid.