Contact Spoed
Tekstgrootte

Stop met Rokenpolikliniek

Wilt u stoppen met roken en heeft u hier hulp bij nodig? Met een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist kunt u voor begeleiding terecht bij de Stop met Rokenpolikliniek van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam.

Hoe werkt het?

Als u door een andere arts dan de longarts bent verwezen naar de Stop met Rokenpolikliniek moet u eerst een longfoto laten maken en een longfunctieonderzoek doen. De arts controleert zo of u geen longaandoening heeft. 

De uitslag van de onderzoeken krijgt u van de longarts. Ook bespreekt de arts met u wat voor u de reden is om te stoppen met roken.

Wat kunt u van ons verwachten?

Het stop met roken programma duurt twaalf maanden. De longverpleegkundige zal u hierin begeleiden.

U kunt bij haar terecht voor:

  • uitgebreide voorlichting over de nicotineverslaving, hoe werkt het en wat moet u weten;
  • een individuele aanpak met aandacht voor specifieke problemen rondom een nicotine verslaving;
  • Deskundige ondersteuning;
  • een persoonlijk behandelplan met eventuele ondersteuning van nicotinevervangers of medicatie;

Wat kost het?

De Stop met Rokenpolikliniek is een onderdeel van de polikliniek longgeneeskunde. Dit betekent dat de kosten bij verwijzing door uw huisarts, specialist of verloskundige hetzelfde zijn als van een poliklinische afspraak bij de longarts. Deze kosten worden voor het grootste deel via het basispakket van u ziektekostenverzekering vergoed.

Of uw behandeling helemaal wordt vergoed, hangt af van uw verzekering. Dit kunt u nazoeken in uw polisvoorwaarden of navragen bij uw zorgverzekeraar.

Let op! Aanmelden voor de Stop met Rokenpolikliniek is alleen mogelijk met een verwijzing van uw huisarts, specialist of verloskundige.

Algemene folders