Contact Spoed

Driessen, mw. C.

Plastisch chirurg

Mijn naam is Caroline Driessen en sinds maart 2019 ben ik werkzaam in Ikazia als plastisch chirurg. Samen met mijn collegae Tim Damen en Dirk Jan van der Avoort draag ik zorg voor de plastische, reconstructieve en handchirurgie in het ziekenhuis.

Het is prettig om in het chirurgische team te werken van Ikazia. De lijntjes zijn kort, de neuzen staan dezelfde kant op. Het hele team denkt in mogelijkheden en niet in beperkingen dus dat is prettig voor alle betrokkenen.

Opleiding

Ik ben plastisch chirurg geworden omdat ik het een uitdaging vind om te streven naar een functioneel en cosmetisch goed resultaat. Voor elk probleem bestaan ook meerdere oplossingen welke patiënt-specifiek zijn. Volgens dit concept en met het opgedane gevoel voor en kennis van anatomie opereren wij aan het hele lichaam en mensen van alle leeftijden.

Voorafgaande aan mijn opleiding tot Plastisch Chirurg ben ik in 2013 gepromoveerd op het gebied van craniosynostose. Dit is een aangeboren schedelafwijking die in het Sophia kinderziekenhuis behandeld wordt. Hier is mijn interesse voor het hoofd en aangezicht ontstaan. 

Na voltooien van mijn opleiding heb ik een fellowship gevolgd gericht op reconstructieve chirurgie in Uppsala, Zweden van september 2018 tot en met januari 2019. Hier heb ik onder meer veel gewerkt met patiënten met tumoren in het hoofd-hals gebied en verlammingen van zenuwen in het gezicht.

Nevenwerkzaamheden

  • Lid van de Nederlandse vereniging van Plastische chirurgie
  • Organiserend comité van de internationale Facial Palsy cursus te Wenen, 2019

Interessegebieden

Mijn specifieke aandachtsgebieden zijn aangezichtschirurgie en reconstructieve chirurgie onder meer na borstkanker. 

Graag verdiep ik me in de toekomst op de (multidisciplinaire) behandeling van meer complexe aangezichtsproblemen bijvoorbeeld na een aangezichtsverlamming. 

Ten slotte zou ik mijn wetenschappelijke carrière willen voortzetten in het Ikazia Ziekenhuis.