Contact Spoed
Tekstgrootte

Lagendijk-van Ginkel, mw. A. (Anita)

Verpleegkundig specialist in opleiding
BIG nummer: 89915421230

Aandachtsgebied:
- Goedaardige borstafwijkingen;
- Borstkanker.

Werken bij Ikazia

Mijn naam is Anita Lagendijk en ik werk sinds 2009 in het Ikazia Ziekenhuis. Sinds 2022 werk ik op de polikliniek chirurgie en volg ik de masteropleiding tot verpleegkundig specialist.

Als verpleegkundig specialist in opleiding behandel ik onder andere supervisie patiënten met borstkanker die worden verwezen via de huisarts of het bevolkingsonderzoek. 

De behandelingen van kanker kunnen een grote invloed hebben op lichamelijk, mentaal en sociaal gebied. Samen met het oncologieteam zet ik mij als casemanager in om deze behandelingen zo goed mogelijk te laten verlopen.

U kunt mij tegenkomen bij een eerste afspraak op de mammapolikliniek of voor een uitslaggesprek na een mammabiopsie. Na de behandeling zie ik de patiënten 5 jaar lang tijdens de controle.

Opleiding

In 2012 volgde ik mijn opleiding tot IC-verpleegkundige aan de Erasmus Zorgacademie. Sinds september 2022 ben ik in opleiding tot Master of Advantage Nursing Practice aan de Hogeschool van Rotterdam.

Regionale samenwerking

Het Ikazia ziekenhuis maakt onderdeel uit van het Borstcentrum ZuidHollandZuid. Door kennis en kunde op het gebied van borstkankerzorg met elkaar te delen, kunnen we samen de zorg voor patiënten in de regio Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden verder verbeteren.

De zorg van Borstcentrum ZuidHollandZuid wordt verleend vanuit de vier ziekenhuislocaties in Dirksland, Rotterdam en Spijkenisse.

Wetenschappelijk onderzoek

In Ikazia doen we mee aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de oncologische zorg. Op die manier verlenen we zorg volgens de nieuwste inzichten en met behulp van de beste technologie.