Contact Spoed
Tekstgrootte

Papavoine - Kurvers, mw. I.G.M.

Sedatie Praktijk Specialist (SPS)
BIG nummer: 9037850130

Mijn naam is Ingrid Papavoine. In 1992 ben ik de opleiding tot A-verpleegkundige gaan volgen in Nijmegen. In 1996 heb ik gelijk de opleiding tot anesthesie-medewerker gedaan.

Ik werk sinds 2009 in het Ikazia Ziekenhuis op de operatiekamer. In 2014 ben ik de Sedatie Praktijk Specialist opleiding in het EMC gaan doen. In 4 jaar tijd heb ik 970 sedaties gedaan. Samen met mijn collega’s waren dat er ruim 3500.

Dit doet een sedatie praktijk specialist

Een sedatie praktijk specialist zorgt ervoor dat de patiënt die een vervelend onderzoek of een kleine medische ingreep minder angst, pijn of stress heeft zonder dat hierbij narcose nodig is. De sedatie praktijk specialist bewaakt onder andere de ademhaling, hartslag en bloeddruk van de patiënt tijdens het onderzoek of de behandeling. De sedatie praktijk specialist regelt ook de diepte van de slaap en de hoeveelheid pijnstilling.

Onderzoek met sedatie

De sedatie praktijk specialist ziet van te voren de patiënt op het spreekuur. Hier wordt via een vragenlijst en een lichamelijk onderzoek gekeken of de patiënt veilig sedatie (verdoving) kan krijgen. Ook wordt alles over de sedatie uitgelegd. 

Als de patiënt is goedgekeurd, kan het onderzoek met sedatie gepland worden. Vaak zijn we zelf bij de patiënt die we ook op het spreekuur hebben gehad omdat het team klein is. Dit wordt al zeer prettig ervaren door de patiënt, een bekend gezicht zien is geruststellend.

Meer vormen van sedatie aanbieden

Mijn ambitie is om in Ikazia de sedatie afdeling nog verder te laten groeien zodat we meer dagen per week sedatie aan patiënten kunnen bieden. Dit willen we doen door ook kinderen een vorm van sedatie aan te kunnen bieden en meer specialismen te betrekken. Er is veel meer mogelijk met sedatie dan gedacht.