Contact Spoed

Roosenburg, S. (Sandra)

Logopedist

Ik werk sinds 1982 in het Ikazia ziekenhuis, daarvoor in het Westeinde ziekenhuis in Den Haag. Mijn opleiding heb ik gevolgd in Leiden.

Logopedie heb ik gekozen, omdat het een zeer divers vak is. De essentie is voor mij het bevorderen van communicatie en gezondheid. Goed luisteren en voelen. Ook de kwaliteit van de relatie tussen hulpverlener en hulp vragende vind ik daarbij belangrijk en een terrein waar ik kan blijven ontwikkelen.

Werkzaamheden en ervaring

Ik heb me eerst gespecialiseerd in Stottertherapie en daarna in stemtherapie. Door mijn tweede baan als logopedist op Codarts, hogeschool voor de kunsten, heb ik veel ervaring in het werken met beroepsprekers en zangers. 

Inmiddels heb ik een groot pakket aan kennis, ervaring en methodieken. Ik werk voornamelijk op de polikliniek en begeleid mensen met allerlei stemproblemen.

Als logopedist ben je onderzoeker, behandelaar, coach en docent. Daarnaast ben ik zo nu en dan in de kliniek te vinden in het adviseren en begeleiden van slikstoornissen bij kwetsbare ouderen.

Samenwerking

Wij werken als team logopedie intensief samen met de KNO artsen-laryngologen. 

Wij doen samen wekelijks het stemspreekuur, en werken aan optimale zorg voor mensen die geopereerd moeten worden. Dit vind ik de belangrijkste reden om in Ikazia te werken. Stemklachten komen nogal eens voort uit een complex van factoren. Korte lijnen zijn vaak essentieel.

Aandachtsgebieden

  • Stem
  • Adem
  • Ontspanning