Contact Spoed
Tekstgrootte

Een dag meekijken met de orthopeed

Robert Saarloos, fysiotherapeut in Oud Beijerland, is geen vreemde voor Ikazia. De praktijk die hij samen met zijn collega runt, is lid van het orthopedisch netwerk van Ikazia. Daarnaast loopt Robert regelmatig mee met de verschillende specialisten die het Ikazia Ziekenhuis rijk is.

Contact met de orthopeden in Ikazia

"Veel mensen uit Oud Beijerland en omgeving kiezen voor Ikazia. In het kader van ontslag en revalidatie heb ik af en toe contact met de orthopeden daar. Zo kwam ik ook in contact met dr. Campo."

Meekijken bij schouderoperatie

Omdat de patiëntengroep die in de praktijk komt revalideren na een schouder operatie steeds groter wordt, wilde de fysiotherapeut heel graag meekijken tijdens een reversed/delta schouderprothese operatie. Zo gezegd zo gedaan.

"Het mooie van deze operatie is wat mij betreft dat de kop en kom van het schoudergewricht tijdens de operatie worden omgedraaid. Hierdoor verandert de biomechanica zodat mensen die eerst hun arm niet meer konden optillen dat na de operatie wel weer kunnen. 

Ik vind meelopen altijd erg zinvol omdat de operatie erg bepalend is voor de training tijdens de revalidatie."

Meekijkconsulten nuttig en leerzaam

Robert: "In het verleden heb ik al eens een dagje meegelopen op de polikliniek vaatchirurgie omdat ik veel mensen met Claudicatio Intermittens zie. 

Ook mocht ik een keer meekijken met dr. Geerdink bij een nieuwe voorste kruisband operatie. Nuttig en leerzaam." 

Een dag meelopen op de polikliniek longgeneeskunde staat nog op het verlanglijstje.

Vakwerk

De fysiotherapeut is enorm onder de indruk van het operatieteam op de OK. "Ze zijn zo goed op elkaar ingespeeld. Mooi om mee te maken. Vakwerk!"

Met de opgedane kennis hoopt Robert de Ikazia patiënten een goed en succesvol revalidatietraject te kunnen aanbieden.