Contact Spoed
Tekstgrootte

Kleurwedstrijd voor de nieuwe kinderafdeling van Ikazia

In het voorjaar van 2020 opent de nieuwe kinderafdeling van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam. Graag willen we de patiëntjes extra opvrolijken met zoveel mogelijk kleurplaten, in de stijl van de nieuwe afdeling. Doe jij ook mee met de kleurwedstrijd? Lever voor 13 april je tekening in. Kleuren is voor alle leeftijden, dus iedereen kan meedoen! De kleurplaat vind je onderaan dit bericht.

Kleur mee en vrolijk zieke kinderen op

Wist jij dat dit voorjaar de nieuwe kinderafdeling van het Ikazia Ziekenhuis open gaat? De wanden, plafonds en vloeren zijn gevuld met tekeningen van herkenbare Rotterdamse plekken! 

Het nieuwe ‘City Jungle’ interieur biedt de jonge patiëntjes afleiding en bevordert het herstelproces. Een mooie speelkamer, getekende dieren en vrolijke kleuren maken een verblijf in het ziekenhuis minder spannend voor kinderen. 

De afdeling gaat in april 2020 open voor onze patiënten tussen de 0 en 18 jaar. Om deze kinderen en de nieuwe afdeling in het zonnetje te zetten, willen we hen extra opvrolijken met zoveel mogelijk tekeningen! Deze kleurplaat biedt vast een voorproefje van het interieur van de afdeling. De kleurplaten worden tentoongesteld tijdens de opening van de nieuwbouw. 

De makers van de mooiste tekeningen worden beloond met het kleurboek Coloring the City Rotterdam, waar deze plaat onderdeel van uitmaakt. Dit boek is getekend door Yana Vlasova, architect bij EGM architecten. Zij ontwierp speciaal voor Ikazia de wand- en vloertekeningen voor de kinderafdeling en maakte dit kleurboek van Rotterdam. 

Iedereen kan meedoen

Graag willen we met zoveel mogelijk tekeningen de nieuwe kinderafdeling versieren. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig! De kleurwedstrijd is voor alle leeftijden, dus iédereen kan meedoen. 

Dit is een initiatief van het Ikazia Ziekenhuis en EGM architecten, de ontwerpers van de nieuwe kinderafdeling.

Hoe werkt dat?

De kleurplaat kan je hieronder downloaden en printen. Ook vind je de kleurplaat in het voorjaarsnummer van Ikazia Nieuws. Dit magazine kan je meenemen in de centrale hal van Ikazia, of krijg je thuisgestuurd wanneer je Vriend van Ikazia bent. 

Klaar met kleuren?

Lever je tekening vóór 13 april 2020 in bij het Patiënten Service Bureau in de centrale hal van Ikazia óf stuur hem naar:

Ikazia Ziekenhuis Rotterdam
t.n.v. N.M. de Pauw
Montessoriweg 1
3083 AN Rotterdam

De winnaars ontvangen van ons in april of mei een bericht. 

Download en print de kleurplaat en lever/stuur hem in!