Contact Spoed
Tekstgrootte

Uitreiking kleurboeken kinderafdeling

Bedankt, lieve tekenaars! In juni zetten wij de deelnemers van de kleuractie in het zonnetje. Tientallen creatievelingen -van 1 tot 70 jaar- stuurden prachtige platen in voor de nieuwe kinderafdeling van Ikazia. Als beloning ontvingen zij een mooi cadeau: een écht Rotterdams kleurboek. De jongste deelnemer (1,5) maakten we blij met een enorme knuffelbeer. Bedankt voor jullie inzet en betrokkenheid bij Vrienden van Ikazia! Lees hier meer over deze actie.

Uitreiking kleurboeken

Begin 2020 lanceerde Vrienden van Ikazia een kleuractie voor de nieuwe kinderafdeling van Ikazia. Ondanks dat de opening nog even is uitgesteld (vanwege het coronavirus), ontvingen wij tientallen prachtige kleurplaten! Wanneer de kinderafdeling opengaat zullen we deze ophangen om de eerste patiëntjes feestelijk welkom heten. Dankzij een donatie van onze partner EGM architecten konden wij de tekenaars belonen met een bijzonder Rotterdams kleurboek. De overige kleurboeken delen we uit aan patiëntjes op de kinderafdeling.

Het kleurboek is gemaakt in de stijl van de nieuwe kinderafdeling. Het nieuwe interieur ‘City Jungle’ biedt jonge patiënten afleiding en bevordert het herstelproces. Een mooie speelkamer, getekende dieren en vrolijke kleuren maken een verblijf in het ziekenhuis minder spannend voor kinderen. De afdeling én het kleurboek zijn ontworpen door Yana Vlasova van EGM architecten. Zij ontwierp speciaal voor Ikazia de wand- en vloertekeningen voor de kinderafdeling en maakte dit kleurboek van Rotterdam.

We bedanken EGM architecten hartelijk voor de donatie van kleurboeken en alle tekenaars voor hun prachtige platen!