Contact Spoed

Hoofdhuidkoeler | voor oncologiepatiënten | kosten 20.000 euro

Haaruitval is de meest bekende en zichtbare bijwerking van chemotherapie. Veel oncologiepatiënten ervaren haaruitval als confronterend en verdrietig. Hoofdhuidkoeling is een methode om haaruitval door chemotherapie te voorkomen. Bij hoofdhuidkoeling wordt tijdens de chemotherapie de hoofdhuid gekoeld door een kap. Haaruitval door chemotherapie ontstaat doordat de haarvormende cellen beschadigen. Hierdoor wordt het haar dunner, breekt het gemakkelijk af of valt het uit. Door hoofdhuidkoeling gaat er minder bloed naar de haarwortels. Zo wordt de haarproductie minder aangetast. Met gebruik van een hoofdhuidkoeler hebben patiënten minder tot geen last van haaruitval. 

Ikazia heeft op dit moment twee hoofdhuidkoelers in huis, die in het verleden zijn gedoneerd. De vraag naar het gebruik van de koelers neemt sterkt toe, evenals het aantal oncologiepatiënten, waardoor een extra hoofdhuidkoeler een grote wens is voor onze patiënten met kanker. 

Help je mee deze bijzondere wens te realiseren?

Maak een eenmalige donatie over op rekeningnummer NL65 INGB 0000 368420 onder vermelding van Cadeau 50 jaar en de naam van de cadeauwens.

Klik hier om terug te keren naar de pagina Vrienden van Ikazia 50 jaar.

Nieuws en maatregelen coronavirus in Ikazia

Blijf via onze website op de hoogte van het laatste nieuws, maatregelen en de gevolgen voor uw bezoek aan Ikazia. 

We begrijpen dat u vragen heeft. We hebben antwoorden op veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. 

Lees meer