Contact Spoed

Digitale spellen | voor ouderen & dementerenden | kosten 750 euro

Op de verpleegafdeling van Orthopedie, Gynaecologie en Chirurgie liggen veel patiënten op leeftijd, in sommige gevallen met dementie of een delier. Voor deze patiënten is er een huiskamerproject op deze afdeling. Deze richt zich op het mobiliseren (in beweging brengen) en vermaken van kwetsbare ouderen. De afdeling ontving in 2019 een Tovertafel voor geriatische patiënten met het basispakket aan activiteiten/spellen. De vaste vrijwilligers hebben aangegeven hier een aantal zeer populaire activiteiten bij te missen. Deze willen ze graag toevoegen aan het assortiment, omdat ze zien dat ouderen daar op de andere afdeling heel goed op reageren. Het gaat om een spel met liedjes van vroeger (digitale platenspeler), het schilderij en de nostalgische puzzel.

Oudere patiënten zijn vaak weinig mobiel en mede daardoor geïsoleerd. De huiskamer nodigt ouderen uit om uit bed te komen, afleiding te vinden, sociale contacten te hebben. De huiskamer is op dit moment echter niet aantrekkelijk genoeg; het ziet er niet zo gezellig uit en de omgeving is niet interessant. Ouderen komen er wel, maar moeten echt meegetrokken worden door vrijwilligers of het personeel.

Een aantrekkelijke huiskamer kan ervoor zorgen dat ouderen meer uit zichzelf naar de huiskamer komen. De Tovertafel maakt de huiskamer aantrekkelijk, mobiliseert daarmee ouderen en biedt vermaak en afleiding.

Kort gezegd, met behulp van een uitgebreider pakket aan spellen en mogelijkheden voor de Tovertafel komen ouderen meer uit hun isolement, vergeten even hun pijn of klachten, komen in contact met andere mensen en kunnen hun verhaal doen. Dit draagt bij aan sneller herstel en vermindert de kans op verergering van een delier.

Help je mee deze bijzondere wens te realiseren?

Via onderstaand formulier doneer je direct een bedrag naar keuze voor dit project.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina Vrienden van Ikazia 50 jaar.

Vul een bedrag in. Bijvoorbeeld 10,00.
Optioneel
Optioneel