Contact Spoed
Tekstgrootte

Hartritmestoornissen

Cardioversie

Bij een cardioversie probeert de cardioloog een erg onregelmatig ritme van de boezem met behulp van een defibrillator in het gareel te krijgen. Dit apparaat geeft een gecontroleerde stroomschok af. Nadat u nuchter bent opgenomen, vertelt de verpleegkundige u wat de procedure is. U wordt naar de holding van de operatiekamer gebracht, waar u voorbereid wordt op narcose.

Nadat de anesthesist u onder narcose heeft gebracht krijgt u een stroomschok toegediend, waarna de electrische activiteit van het hart eventjes wordt stilgelegd. De cellen die het snelle hartritme veroorzaken worden zo gedwongen allemaal dezelfde "kant" op te kijken. De natuurlijke pacemaker van het hart, de sinusknoop, zal snel weer het normale ritme oppakken.

De narcose zal ongeveer 10 minuten duren, en wanneer u goed wakker bent, gaat u weer terug naar de afdeling. In de loop van de dag mag u dan weer naar huis. U wordt geadviseerd om die dag niet zelf auto te rijden. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met de verpleegafdeling 6A Cardiologie