Contact Spoed
Tekstgrootte

Spoedeisende Hulp (SEH)

Onze Spoedeisende Hulp (SEH) is zeven dagen per week, 24 uur per dag open voor iedereen die direct medische hulp nodig heeft. 

U kunt hier terecht na een ongeluk maar ook als u opeens ernstig ziek bent geworden. Denk hierbij aan klachten als plotselinge benauwdheid of pijn op de borst.

Op de website 'Moet ik naar de dokter' kunt u binnen 1 minuut zien of u naar de dokter moet.

Wat moet u doen bij een spoedgeval?

Heeft u of iemand in uw omgeving nu medische zorg nodig?

 • Gaat het om een levensbedreigende situatie? Bel 112!
 • Is het geen levensbedreigende situatie?
  1. Tijdens kantoortijden: neem contact op met uw huisarts. Als het nodig is, verwijst uw huisarts u door naar de SEH.
  2. Buiten kantoortijden en in het weekend: neem contact op met de huisartsenpost. Als het nodig is, wordt u verwezen naar de SEH.
  3. Bij twijfel: bel eerst voor advies met de huisarts of onze medewerkers van de SEH.

Hoe werken wij op de SEH?

Op de SEH werken we volgens een triagesysteem. Met dit systeem kunnen we bepalen welke patiënt het snelst hulp nodig heeft.

Het kan dus zo zijn dat iemand die later dan u binnenkomt, toch eerder wordt geholpen. De urgentie van uw klachten bepaalt uw wachttijd. We doen ons best om u zo snel mogelijk te helpen.

Als u aan de beurt bent, haalt een verpleegkundige u op.

U wordt onderzocht om te kijken wat er precies aan de hand is. Dit kan een lichamelijk onderzoek zijn, maar bijvoorbeeld ook een bloedonderzoek of röntgenonderzoek.

De uitslagen van sommige onderzoeken kunnen twee uur duren. Soms wordt u gevraagd om in de tussentijd weer in de wachtkamer te gaan zitten.

Wat gebeurt er na uw bezoek aan de SEH?

Nadat u bent onderzocht zal de arts de uitslagen en de behandeling met u bespreken.

 • Als u een botbreuk heeft, wordt u voor het aanleggen van gipsverband doorgestuurd naar de gipskamer. Vaak moet u een week later terugkomen bij een arts of de gipsverbandmeester.
 • U mag naar huis en krijgt eventueel instructies mee voor thuis. Uw huisarts krijgt bericht van uw klacht en behandeling op de SEH. Als u weer klachten krijgt, kunt u contact opnemen met uw huisarts.
 • De arts wil u voor verdere controle terugzien in het ziekenhuis. U mag naar huis maar krijgt een vervolgafspraak mee voor de polikliniek.
 • U wordt opgenomen in Ikazia voor verder onderzoek of behandeling. Nadat uw opname is geregeld, wordt u opgehaald door een verpleegkundige van de verpleegafdeling.

Wat moet u meenemen?

Naar SEH neemt u altijd mee:

 • een identiteits- en verzekeringsbewijs;
 • een actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt, of een medicijnen paspoort. U kunt dit overzicht bij uw apotheek of huisarts verkrijgen;

U krijgt bij binnenkomst op de SEH een polsbandje om. Daarop staan uw naam, geslacht, geboortedatum, patiëntnummer en een barcode. Zo weten we steeds wie u bent.

Wie staat er aan uw bed?

Ikazia is opleidingsziekenhuis voor een aantal medische specialismen. Dit betekent dat u naast de SEH- artsen en -verpleegkundigen ook gezien wordt door artsen en verpleegkundigen in opleiding.

Lees hier meer over wie er aan uw bed staat.

Wat betaalt u voor spoedeisende hulp?

Het bezoek aan de SEH van het ziekenhuis gaat van uw eigen risico.

Is uw situatie niet levensbedreigend? Ga dan eerst naar de huisarts of een huisartsenpost. Dit bezoek gaat namelijk nooit ten koste van het eigen risico. Lees hier meer over verzekering, vergoeding en het eigen risico.

De kosten voor zorg aan kinderen (onder 18 jaar) bij de spoedeisende hulp valt nooit onder het verplicht eigen risico.

Let op! Als u niet bent verzekerd dan moet u vóór uw behandeling een voorschotbedrag van €300 betalen. Uiteraard zult u in een levensbedreigende situatie altijd direct geholpen worden.

Telefoonnummer
010-297 53 00
Spreekuren
24 uur per dag
Polikliniek
Routewijzer (50)

Algemene folders