Contact Spoed
Tekstgrootte

Wachttijden

Door alle maatregelen rondom corona en het aantal patiënten dat met spoed zorg nodig heeft, kan niet elke patiënt meteen terecht voor een afspraak. Het kan daarom langer duren voordat u aan de beurt bent voor een behandeling of operatie. Onze artsen kijken met zorg welke patiënten als eerst gezien moeten worden. Dit zijn patiënten die zonder onze zorg de kans lopen snel zieker te worden. Zij hebben medische zorg nodig die niet langer uitgesteld kan worden. 

Als u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar om hulp vragen. Uw zorgverzekeraar kan mogelijk regelen dat u sneller geholpen kunt worden. 

De maximaal geaccepteerde wachttijd (de Treeknorm) is voor een afspraak op de polikliniek en onderzoek 4 weken. Dit is door zorginstellingen zo afgesproken met de zorgverzekeraars. Voor een behandeling is de maximaal geaccepteerde wachttijd 7 weken.

Waar het kan, vinden afspraken zoveel mogelijk via de telefoon plaats. Wij vragen daarvoor uw begrip. De veiligheid van patiënten en medewerkers staat voorop.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en maatregelen via onze speciale corona informatie pagina. Op onze website geven we ook antwoorden op veelgestelde vragen.

Klik op het overzicht om de wachttijden te bekijken

Poliklinieken

In dit overzicht vindt u per specialisme de wachttijden voor een afspraak of onderzoek op de polikliniek. Vanwege het coronavirus zijn de wachttijden voor afspraken op dit moment soms langer dan normaal.

U ziet per specialisme de gemiddelde wachttijd voor een polikliniekbezoek. De wachttijd voor hetzelfde specialisme verschilt per persoon. Dit heeft te maken met uw persoonlijke situatie en de verwijsreden.

Radiologie en Nucleaire Geneeskunde

In dit overzicht ziet u de gemiddelde wachttijd voor onderzoeken en behandelingen radiologie en nucleaire geneeskunde. Vanwege het coronavirus zijn de wachttijden voor afspraken op dit moment soms langer dan normaal.

Opname

In dit overzicht vindt u de gemiddelde wachttijd voor de meest voorkomende operaties of behandelingen per specialisme. De wachttijd wordt getoond in dagen. Vanwege het coronavirus zijn de wachttijden voor operaties op dit moment soms langer dan normaal.

Er zijn operaties of behandelingen die op één dag worden gedaan. Als dit zo is dan spreken we van een dagbehandeling.

Voor andere operaties of behandelingen moet u meerdere dagen in het ziekenhuis blijven.