Contact Spoed
Tekstgrootte

Columns van de werkzussen

Een kijkje in de wereld van het Moeder en Kind Centrum

Het Moeder en Kind Centrum (MKC) is een wereld op zich binnen het Ikazia Ziekenhuis. Het is een afdeling met een hoop vreugde en soms verdriet, waar geen dag hetzelfde is. Én waar het nooit saai is  om te werken. Door maandelijks een column te schrijven willen we jullie een kijkje geven in het dagelijkse leven van het MKC. Leuke, soms minder leuke, ontroerende, mooie anekdotes delen we met jullie.

Wie zijn wij? Wij zijn Karin en Annelize en beiden  al een aantal jaren werkzaam in het MKC. We worden ook wel de “werkzussen” genoemd, omdat patiënten ons regelmatig door elkaar halen. Het is een aantal keren gebeurd dat Karin avonddienst had en Annelize nachtdienst en de patiënt ’s morgens aan Annelize vroeg of ze er nog steeds was. Of dat Karin zich voor ging stellen aan een patiënt en deze verbaasd reageerde met: dat heb je gisteren toch ook al gedaan?

Beiden werken we met veel plezier in het MKC. Karin als kraamverzorgende en Annelize als obstetrie verpleegkundige. We staan de patiënten en diens naaste bij voor, tijdens en na de geboorte van hun kindje(s). De ene dag zorgen we voor een patiënt die vanwege klachten rondom de zwangerschap is opgenomen, de andere dag zorgen we voor een moeder die gaat bevallen of een kraamvrouw die naast haar zieke kindje op de kinderafdeling ligt. Het is dagelijks een komen en gaan van patiënten. Zoals we al zeiden: het is nooit saai. Want bevallen doe je nu eenmaal niet op afspraak of op commando!