Contact Spoed
Tekstgrootte

Ikazia kiest voor duurzame wasserij

Ikazia is overgestapt op een nieuwe wasserij: Nedlin. Dit is het meest duurzame bedrijf in de wasserijbranche. Op donderdag 21 september opende Koning Willem Alexander de nieuwe wasserij en kregen alle gasten een rondleiding. Namens Ikazia waren Jannes Aman, Hoofd Ondersteunende Diensten, en Saskia Meeuwsen, Hoofd Inkoop, bij de opening aanwezig.

Indrukwekkend

Jannes Aman: “Het is indrukwekkend om te zien hoe de nieuwe wasserij van Nedlin werkt. Ze realiseren maar liefst 45% CO₂-reductie, gaan slim om met energie en boeken daarmee maximale milieuwinst. Dat wij als Ikazia Ziekenhuis nu van hun diensten gebruikmaken, zorgt ervoor dat onze footprint kleiner wordt.”

Grote stappen

Saskia Meeuwsen: “We zetten in Ikazia grote stappen op het gebied van duurzaamheid. Veel zorgverleners denken na over hoe hun werk milieuvriendelijker kan. Qua inkoop en samenwerkingen speelt duurzaamheid ook een steeds grotere rol voor ons ziekenhuis. De keuze voor Nedlin was dan ook een logische. De wasserij is BREEAM outstanding gecertificeerd en Nedlin ontving pas een B Corp certificering voor haar duurzame prestaties. Dat we een kijkje achter de schermen van dit innovatieve bedrijf mochten nemen werkt heel inspirerend.”

Foto’s: Jordi Huisman