Contact Spoed
Tekstgrootte

Ikazia Ziekenhuis viert 1000e bevalling van 2023

In de week voor Moederdag, op dinsdag 9 mei, beviel mevrouw Van der Made van haar eerste kindje in het Moeder en Kind Centrum van het Ikazia Ziekenhuis. Met de komst van baby Luca viert het Rotterdamse ziekenhuis haar duizendste bevalling van dit jaar. Ook voorgaande jaren viel de duizendste bevalling in de eerste helft van mei. Geheel volgens traditie van het ziekenhuis werden de ouders verrast met een knuffel en een kinderstoeltje.

Vertrouwd

Moeder Van der Made is blij uiteindelijk in de veilige omgeving van het ziekenhuis te zijn bevallen. Zij vertelt: "In eerste instantie dachten we thuis in Hoogvliet te bevallen. Maar toen de kleine in het vruchtwater had gepoept, gingen we toch richting het Ikazia Ziekenhuis. Dit was dichtbij en ik kende Ikazia; meerdere familieleden zijn hier patiënt geweest. De begeleiding was fijn en voelde vertrouwd. De verpleegkundigen luisterden naar mijn wensen, hielden goed in de gaten hoe het met mij en Luca ging en moedigden me ook aan."

Met volle teugen genieten

Na een nachtje ziekenhuis voor de zekerheid mochten moeder en zoon ‘s ochtends weer naar huis. "De cadeautjes waren een grote verrassing. Zo leuk en lief! En dan te bedenken dat ons ziekenhuisbezoek ongepland was," reageert ze achteraf. "Nu genieten we thuis met volle teugen. De bevalling begon zes dagen na de uitgerekende datum, dus we waren er al helemaal klaar voor. We hebben alles rustig kunnen voorbereiden en ook de opleiding die ik volgde, heb ik precies op tijd kunnen afronden."

Moeder en Kind Centrum

Binnen het Moeder en Kind Centrum van Ikazia staat het gezin centraal. De geboorte- en kraamsuites geven een gevoel van thuis. Daarbij hebben de kersverse ouders de zekerheid van medische zorg vlakbij. Na de geboorte blijven ze op een eigen kamer om direct zo veel mogelijk tijd samen door te brengen.