Contact Spoed
Tekstgrootte

Patiënt

U bent door uw huisarts of andere specialist verwezen naar het Ikazia Ziekenhuis voor een onderzoek of bezoek aan een specialist. Hieronder vindt u alvast wat informatie zodat u zich kunt voorbereiden.

Afspraak maken

U kunt bellen om een afspraak te maken bij de polikliniek of afdeling waarnaar u bent verwezen. Een lijst van telefoonnummers vindt u op de pagina afspraak & contact.

De poliklinieken en afdelingen zijn bereikbaar op werkdagen van 08.15-16.30 uur.

Sommige afdelingen en poliklinieken kunt u al vanaf 08.00 uur bereiken. Als dit het geval is dan staat dit op de afdelingspagina. Die vindt u in de lijst van specialismen en afdelingen.

Digitaal afspraak maken

Via Mijn Ikazia kunt u digitaal een afspraak maken.

Dit kan op dit moment alleen voor de afdeling Orthopedie. Zodra dit ook bij andere afdelingen kan, laten we het weten.

Voor het eerst in Ikazia

Bent u voor het eerst in ons ziekenhuis? Zorg dan dat u ruim op tijd bent zodat u zich bij de receptie in de centrale hal kunt inschrijven.

Wanneer moet ik een mondkapje dragen?

Omdat het aantal COVID-besmettingen weer stijgt en het seizoen van griep en verkoudheid begint, willen we graag benadrukken:

Het is niet verplicht om een mondkapje te dragen in ons ziekenhuis. Maar als u verkoudheidsklachten heeft, kan uw zorgverlener u vragen om er wel een te dragen.

Bekijk ook de richtlijnen van de Rijksoverheid:

Wanneer moet ik een mondkapje op? | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Gegevens veranderd

Bent u verhuisd, heeft u een andere zorgverzekeraar of zijn er andere gegevens gewijzigd? Laat het ons weten.

Aan uw afsprakenkaart vindt u een wijzigingsformulier met antwoordnummer. Deze kunt u invullen en aan ons opsturen.

U kunt uw gegevens ook direct wijzigen bij de receptie in de centrale hal.

Wat neemt u mee

  • uw afsprakenkaart met patiëntensticker;
  • een geldig legitimatiebewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs);
  • een geldig verzekeringsbewijs of -pasje;
  • een verwijsbrief van de huisarts of andere specialist (bij uw eerste afspraak). Zorgverzekeraars controleren streng op verwijsbrieven. Wanneer u geen verwijsbrief meeneemt, loopt u het risico dat u de ziekenhuisrekening zelf moet betalen.
  • een actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt, of een medicijnen paspoort. U kunt dit overzicht bij uw apotheek of huisarts krijgen;

Legitimatieplicht kinderen

Alle kinderen zijn verplicht een eigen legitimatiebewijs bij zich te hebben.

Opgenomen in ander ziekenhuis

Wij willen onze patiënten beschermen tegen de ziekenhuisbacterie MRSA. Om dit te kunnen doen, moeten we weten of u het afgelopen jaar opgenomen bent geweest in een ander ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingshuis. We willen het ook graag weten als u in het buitenland bent opgenomen geweest.

Als er dan sprake is van een besmetting, kunnen we passende maatregelen nemen. Door dit op tijd te melden, voorkomt u verspreiding van deze bacterie in het ziekenhuis. Ikazia neemt maatregelen om ook u als patiënt te beschermen.

Afspraak afzeggen (no show)

Kunt u niet naar uw afspraak komen? Wilt u dan uiterlijk 24 uur van tevoren uw afspraak afzeggen. Doet u dit niet dan krijgt u een rekening thuisgestuurd. De kosten zijn € 50,- voor een gemiste polikliniek-afspraak en € 950,- voor een gemiste operatie.