Contact Spoed
Tekstgrootte

‘Het komt gewoon weer goed met mij’

"Het was alsof ik in een warm bad stapte”

Aan het woord is de 57-jarige Coen van Die, geboren Hagenaar die via Zevenbergen nu alweer ruim vijftien jaar in Oud-Beijerland woont. Na reorganisatie van het bedrijf waar hij als unit manager werkzaam was, heeft Van Die allerhande werk aangepakt. Met veel plezier is hij onder andere vijf jaar werkzaam geweest als leerkracht in het speciaal onderwijs.

Rare klachten

“Sinds mei 2011 heb ik ineens allerlei rare lichamelijk klachten: maagpijn, suizen in de oren, pijn in het been, hoog cholesterol, hoge bloeddruk en regelmatige een hele hoge hartslag. Via een waarnemend huisarts heb ik een medicijn tegen hoge bloeddruk gekregen maar dat hielp niet. Ik kreeg er een tweede medicijn bij maar ook dat hielp niet. Nadat ik drie medicijnen ben gaan slikken die niets hielpen, werd ik verwezen naar de internist waar ik eind november 2011 terecht kon. De verpleegkundig specialist vasculaire zorg, mevrouw De Groot, kon mij echter al eerder onderzoeken. Bij haar was het alsof ik in een warm bad stapte.”

Onderzoeken

Van Die: “Van mevrouw De Groot kreeg ik de tijd om uit te leggen welke klachten ik allemaal heb. Ter plekke deed zij de eerste onderzoeken. Zij regelde dat er een hartfilmpje werd gemaakt en dat ik met een 24-uurs hartmeting naar huis kon. Ik heb direct het hele straatje afgewerkt van alle onderzoeken die kunnen helpen uitvinden wat de oorzaak van mijn klachten is.

Etalagebeen

Door dit onderzoek werd al gelijk duidelijk dat ik een etalagebeen heb: een vernauwing in een bloedvat in mijn been. Ik ben inmiddels gestopt met roken en train drie keer per week op de loopband. Het is echt heel prettig dat zo’n verpleegkundig specialist, die tussen arts en patiënt staat, veel tijd heeft om met je aan de slag te gaan. Mevrouw De Groot heeft me gerust gesteld: het komt gewoon weer goed met mij.”