Contact Spoed
Tekstgrootte

"Ik had de rit vanuit Oude Tonge er graag voor over.”

Als je voetbalt komt het weleens voor dat je door je enkel gaat. Dat gebeurde ook bij Maik. Alleen niet één keer, maar wel vier keer. Maik: “Ik ging steeds door dezelfde enkel. Ik had pijn en ik kon niet voetballen. Omdat de fysiotherapeut een zwelling voelde, verwees hij mij door naar het Ikazia Ziekenhuis.”

Radioloog Van der Valk: “De fysiotherapeut wilde er zeker van zijn dat er geen scheur in de enkelband zat. Daarnaast wilde hij een verklaring voor het feit dat Maik extra pijnklachten had in een staande houding.”

Maik: “Ik had nog nooit van Ikazia gehoord, maar mijn fysiotherapeut kende radioloog Van der Valk en zijn expertise op het gebied van sport- en skeletradiologie. Ik had de rit vanuit Oude Tonge er graag voor over.”

De radioloog maakte een dynamische echo. Op de echo was te zien dat er geen scheur zat in zijn enkelbanden. Ook was er geen irritatie te zien. Maik: “Na overleg tussen mijn fysiotherapeut en de radioloog kreeg ik evenwichtsoefeningen om mijn enkelbanden stabieler te maken. Daarna kon ik het voetballen weer langzaam op gaan bouwen.”

Dat de radioloog bepaalde enkelproblemen heeft uitgesloten, geeft Maik weer vertrouwen in de toekomst. Hoewel er geen voetbalcarrière in het verschiet ligt, is dat potje voetbal tóch wel heel belangrijk voor hem!”