Contact Spoed
Tekstgrootte

Ikazia voor altijd: Jan Reedijk vereeuwigde het Ikazia-logo op zijn arm

"Die mensen hebben het leven van mijn zoon Ivan gered. Dit was het minste wat ik kon doen.’’

Een tatoeage laten zetten van een ziekenhuis. Je hoort het niet iedere dag. De 44-jarige Jan Reedijk uit Numansdorp vereeuwigde het Ikazia-logo op zijn arm. "Die mensen hebben het leven van mijn zoon Ivan gered. Dit was het minste wat ik kon doen.’’

Lastige opstart

Jan Reedijk: “De geboorte van onze eerste zoon Jasper verliep goed, alleen daarna was zijn opstart lastig. Daar maakten we ons wel zorgen over. Zijn zuurstofgehalte en geboortegewicht waren te laag en zijn hartslag te hoog. Jasper is toen voor extra controle naar de kinderafdeling gegaan. Ik ben blij dat het Ikazia team destijds zo snel en accuraat heeft gehandeld.”

Achterstand in groei

“Omdat Jaspers gewicht te laag was bij zijn geboorte, kregen we tijdens de zwangerschap van onze tweede zoon Ivan extra groei-echo’s” vertelt echtgenote Santine Reedijk. “Tijdens één van deze echo’s bleek dat Ivan in zijn groei wat achterliep. Op dat moment was dat nog niet zorgelijk. Twee weken later bleek dat de doorbloeding van de navelstreng verslechterd was en werden we direct doorgestuurd naar het Erasmus MC Sophia. 

De gynaecoloog vond de situatie zorgwekkend en daarom werd ik met 30 weken opgenomen in het Erasmus MC. Met 32 weken ging ik terug naar Ikazia en daar is Ivan met 34,5 week door middel van een keizersnede geboren. Na 2,5 halve week mochten we naar huis.’’

Hersenvliesontsteking

Na een maand werd Ivan erg ziek. Hij had verhoging en was slapjes. De arts bij de huisartsenpost stuurde hem door naar de spoedeisende hulp en hij moest direct opgenomen worden. 

Santine: “Voor ons was dit een heel nare en spannende periode. De artsen en verpleegkundigen hebben ons gelukkig heel goed bijgestaan en geholpen. Die persoonlijke aandacht deed ons goed. 

We zijn inmiddels drie jaar verder en Ivan is helemaal opgeknapt. Hij is nog wel onder controle bij dokter Paizano, de kinderarts. De controles zijn altijd kort, maar de persoonlijke aandacht en de manier waarop de dokter met Ivan omgaat, geeft ons nog altijd een goed gevoel.”

Tatoeage

Jan: “Ik had al een tatoeage met de naam en geboortedatum van Jasper. Na de geboorte van Ivan wilde ik ook zijn naam en geboortedatum op mijn arm laten tatoeëren. Omdat de periode in Ikazia na de geboorte van Ivan op ons veel indruk heeft gemaakt en ik mijn waardering voor het ziekenhuis en het personeel wil tonen, heb ik het logo van Ikazia bij de tatoeages laten plaatsen. Ik ben ze eeuwig dankbaar.”

Jan-plaatst-logo-Ikazia-bij-tatoeages-namen-van-zijn-kindern.jpg