Contact Spoed
Tekstgrootte

Leven met MS: "De uitslag van de MRI scan veranderde mijn leven"

Dimie weet het nog goed. Ze was 33 jaar. Tijdens het wassen van haar haar lukte het niet meer haar armen goed op te tillen. Dezelfde week ging met autorijden het indrukken van het rempedaal moeizaam. Tijd voor een check bij de huisarts. 

Deze vertrouwde het niet en stuurde haar door naar neuroloog Zuidgeest in Ikazia. Er werd een MRI gemaakt waaruit bleek: 98% MS, een uitkomst die Dimie’s leven op haar kop zette: “Die dag van de MRI was de dag dat alles zou veranderen.”

Eerste jaar met MS

Het eerste jaar was heel onzeker voor Dimie. Het ging niet zo goed tot het moment dat ze aan de medicatie ging. De medicijnen die zij kreeg, zorgden ervoor dat ze  redelijk stabiel werd. 

“Ik kijk heel positief naar de samenwerking met dokter Zuidgeest. Hij heeft me ontzettend goed advies gegeven en geholpen. Ik mocht de afdeling
àltijd bellen. Ik werd gezien en gehoord. In het begin was ik best wel onzeker, maar het team van dokter Zuidgeest wist me altijd rustig te maken”.

Stabiel met medicatie

Het gaat momenteel zo goed met Dimie dat zij nog maar één keer per jaar een MRI scan hoeft te doen: 

“Ik wandel veel en zorg dat ik veel beweeg. Daarnaast probeer ik ook zo gezond mogelijk te eten. Gewoon voor mezelf. Natuurlijk, soms ben ik ontzettend vermoeid. Lichamelijk en psychisch is het zwaar, maar het feit dat ik door die medicatie nu stabiel ben is echt fijn. Ik ben echt heel blij met deze doktoren. Ze nemen altijd de tijd voor mij. Ik kan er altijd terecht.”