Contact Spoed
Tekstgrootte

"Menselijkheid, dat vind je hier in Ikazia"

De heer van Dongen is behandeld met photodynamische therapie op de lichtunit van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam. “Ik had een wrat-achtig plekje op mijn linkerarm. Het ging regelmatig open en bloedde. Het plekje bleek een voorloper van huidkanker te zijn.

Wat is photodynamische therapie

Bij de photodynamische therapie wordt een speciale substantie op het aangedane gebied gesmeerd die de cellen gevoelig maakt voor speciaal licht. De crème moet drie uur intrekken onder een pleister. Na drie uur wordt de aangedane huid onder een speciale lichtbron gehouden. De combinatie van de crème en het speciale licht zorgt ervoor dat juist de aangetaste cellen worden verwijderd.

"Om huidkanker te voorkomen, ben ik behandeld met photodynamische therapie. De dokter vertelde mij dat er vroeger een operatie aan te pas moest komen om de aangetaste cellen te  verwijderen en huidkanker te voorkomen. Fijn dat de komst van photodynamische therapie hier verandering in heeft gebracht.”

De heer Van Dongen: “De keuze voor Ikazia was snel gemaakt. Mijn vrouw is lange tijd opgenomen geweest in Ikazia. De zorg die toen geboden is, blijft mij altijd bij. Menselijkheid, dát vind je hier. Ik voel mij er plezierig.

De adviezen van dr. Engelkens om het ontstaan van huidkanker te voorkomen, neem ik graag ten harte. Een petje en factor 50 zijn al aangeschaft. Dat soort praktische adviezen vind ik erg prettig! Liever voorkomen, dan genezen.”