Contact Spoed
Tekstgrootte

“Rotterdam blijft voor altijd in mijn herinnering”

Walther van Lieshout vertelt:

Walther van Lieshout (79) uit Tilburg belandde in april, na een kort verblijf in een ziekenhuis in zijn woonplaats en daarna in Goes, in het voor hem onbekende Ikazia Ziekenhuis. “Als ze in alle ziekenhuizen zo goed voor de patiënten zorgen als in Ikazia, kan niemand nog klagen.”

Naar het Ikazia Ziekenhuis

Walther van Lieshout voelde zich half maart niet lekker en belde de huisarts. Die dacht aanvankelijk niet aan corona, maar dat bleek toch het geval. Om de druk op de Brabantse ziekenhuizen te verlichten, kwam hij uiteindelijk in het Ikazia Ziekenhuis terecht.

Weddenschap

“Ik was al aan de beademing toen ik naar Rotterdam werd vervoerd. Toen ik bij kennis kwam, was het vreemd dat ik zoveel had gemist en zonder dat ik het doorhad in het Ikazia Ziekenhuis was beland. Ik was nog zwak maar met de dag ging het gelukkig beter. Het was belangrijk om oefeningen te blijven doen zodat het zuurstofgehalte in mijn bloed en mijn longinhoud verbeterde. 

Op een dag bleef ik onder een bepaalde waarde zitten, waarop ik tegen de longarts zei “wedden om een pilsje dat ik er vanavond boven zit?” En dat lukte: de volgende dag nam hij twee blikjes mee. Ik vroeg hem nog wel even of een pilsje echt geen kwaad kon, maar hij zei dat het mocht. Zo kon ik een foto naar mijn familie appen, met een biertje in mijn hand. Die vonden dat ook ontzettend grappig.”

Bruce Springsteen

“Het was belangrijk om goed te blijven eten en drinken. Dagelijks moest ik boven de twintig punten komen qua voeding, maar dat was soms lastig. Mijn keel deed nog pijn door de beademing en ik had mijn smaak nog niet terug. Eén van de verpleegkundigen beloofde dat, als ik die twintig punten zou halen, hij ‘s avonds een liedje van Bruce Springsteen zou komen zingen. Daar ben ik namelijk een groot liefhebber van. 

En ja hoor, ’s avonds hoorde ik ineens de klanken van ‘Working on a dream’ mijn kamer binnenkomen. Hij hield woord en kwam, meezingend met Springsteen op YouTube, de kamer in. Hoewel, het was meer neuriën dan zingen, maar ik vond dat fantastisch natuurlijk.”

Koning te rijk

“Rotterdam blijft voor altijd in mijn herinnering. Ik ben de koning te rijk en kan de mensen die zo goed voor mij hebben gezorgd niet vaak genoeg bedanken. Ook mijn vrouw werd niet vergeten. Zij is steeds op de hoogte gehouden, kreeg foto’s toegestuurd en mocht dag en nacht bellen. We zijn nog naar Ikazia teruggegaan met taart van Van Lieshout, een bekende Tilburgse bakker. 

Als ze in alle ziekenhuizen zo goed voor de patiënten zorgen als in Ikazia, kan niemand nog klagen. Ze zijn allemaal even lief.”

De heer Van Lieshout werd met corona in Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis opgenomen