Contact Spoed
Tekstgrootte

Brugts, dhr. dr. MP

Internist
BIG nummer: 39063403901

Aandachtsgebieden:

- Diabeteszorg;
- Endocrinologie.

Werken in Ikazia

Sinds 2013 werk ik als internist-endocrinoloog in het Ikazia Ziekenhuis.

Toen ik in Ikazia kwam werken, werden er nog veel patiënten in het ziekenhuis behandeld die eigenlijk bij de huisarts behandeld konden worden. We hebben de samenwerking met huisartsen verbeterd. Samen kunnen we onze patiënten de beste zorg bieden: de huisarts wanneer het kan en de specialisten in Ikazia wanneer het moet.

Dat ik in Ikazia kwam werken, was voor mij een logische keuze. Ik kende het ziekenhuis vanuit mijn arts-assistentschap bij Interne Geneeskunde. 

Ikazia is een ziekenhuis dat kwaliteit levert en de menselijke maat in het oog houdt. Patiëntenzorg is ons grootste belang. We doen ook wetenschappelijk onderzoek, maar op kleinere schaal. Ik voel mij hier thuis.

Promoveren en Specialiseren

Ik wist al vrij snel dat ik internist wilde worden. 

Toen ik in mijn tweede jaar van de opleiding Geneeskunde zat, had ik mijn opleidingsplek bij de Interne Geneeskunde al bemachtigd. Ook wist ik dat ik wilde promoveren. Ik promoveerde op het onderwerp ‘insulineachtig groeihormoon IGF’ (IGF-I Bioactivity in Aging, Health and Disease). Zo heb ik mijn kennis en interesse in glucose-regulatie verkregen. 

Na mijn opleiding tot internist ging ik weer studeren om mij te specialiseren in Endocrinologie.