Contact Spoed
Tekstgrootte

Campo, dhr. M.M.

Orthopedisch chirurg
BIG nummer: 59060533101

Aandachtsgebieden:

-Algemene orthopedie;
-Heupprotheses, met name voorste spiersparende benadering;
-Knieprotheses, ook vervanging van knieprotheses ( revisiechirurgie);
-Schouderchirurgie, met name protheses;
-Sport-orthopedie/traumatologie.

Werken bij Ikazia

In 2012 ben ik na mijn opleiding gestart als orthopedisch chirurg / traumatoloog in het Ikazia Ziekenhuis. Het Ikazia ziekenhuis was een logische keuze. Mijn vrouw en ik komen beiden uit de regio, het ziekenhuis staat hoog aangeschreven en de lijnen binnen het ziekenhuis zijn kort.

De mooiste beloning in mijn vak is de blijdschap van de mensen wanneer ze na een ingreep weer goed kunnen functioneren. Ook het opereren zelf en het begeleiden van mensen wanneer ze niet geopereerd hoeven te worden is dankbaar werk.

Opleiding

Ik ben opgeleid in cluster AMC en Tergooi ziekenhuizen in Hilversum en Blaricum. 

In het AMC heb ik met name ervaring opgedaan met sport, (post-)traumatische letsels en standsafwijkingen. Hier heb ik ervaring opgedaan met osteotomieën (standscorrecties).

In Tergooi ziekenhuizen heb ik veel schouderchirurgie, met name veel prothesiologie, gedaan.

Werkzaamheden

Na mijn start ben ik begonnen met het uitbreiden van met name de schouderprotheses. Inmiddels doen we bijna wekelijks minimaal één schouderprothese. We halen hiermee goede resultaten. Reden voor een schouderprothese kan slijtage zijn, maar ook na een breuk kan dit een goede oplossing zijn.
Ook het scopisch (via een kijkoperatie) hechten van de “rotator cuff” hebben we hierna opgezet.

Ruim twee jaar geleden hebben we de voorste ( spiersparende) benadering voor de heupprothese geïntroduceerd. Deze benadering geeft bij de meeste mensen die geschikt zijn voor deze benadering een sneller herstel en minder pijnklachten in de eerste fase na de operatie. Dit vraagt wel een andere techniek van de chirurg en het assisterende team. 

Met de komst van collega Doorgeest hebben we deze techniek succesvol opgestart en inmiddels gaan veel mensen de dag na een nieuwe heup al naar huis.

Regiosamenwerking

Momenteel houden we ons veel bezig met de uitbreiding van de orthopedische samenwerking met het Maasstad ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum. Hierdoor kunnen we de gezamenlijke kennis gebruiken om de beste zorg te leveren.

Wetenschappelijk onderzoek

Op Pubmed vindt u het volledige overzicht van mijn publicaties.

Op dit moment werk ik samen met collega Geerdink en Groen intensief aan studies waarbij wij patiënten met bepaalde types heupprothesen en knieprothesen over een periode van vijf tot tien jaar volgen. De resultaten uit deze onderzoeken worden uiteindelijk gebruikt om de prothesen verder te ontwikkelen.

Nevenwerkzaamheden

  • Lid van DKS ( Dutch knee society)
  • Lid van DHS ( dutch hip society)
  • Lid van NVOT ( Nederlandse vereniging voor orthopedische traumatologie)
  • Lid van WSE ( werkgroep schouder en elleboog)
  • Lid van NVA ( Nederlandse vereniging voor arthroscopie)