Contact Spoed
Tekstgrootte

Damen, dhr. dr. T.H.C.

Plastisch Chirurg
BIG nummer: 9064103501

Aandachtsgebieden:

- (Reconstructieve) borstchirurgie
- Dermato-oncologie
- Aangezichtschirurgie

Werken bij Ikazia

Ik ben Tim Damen en ik werk sinds januari 2015 als plastisch chirurg in het Ikazia Ziekenhuis. Ik had al sinds mijn opleiding een warme band met het ziekenhuis en vond het een bijzondere uitdaging om terug te komen en samen met mijn collega’s de afdeling plastische chirurgie verder op te zetten.

De afgelopen jaren is de afdeling fors gegroeid en inmiddels zijn we al met drie plastisch chirurgen.

Nauwe samenwerking met de chirurgen

In Ikazia werken de plastisch chirurgen en de chirurgen zeer nauw samen. Dit is behoorlijk uniek en dit komt – naast het werkplezier – ook zeker de kwaliteit van zorg ten goede op het gebied van o.a. de borst(kanker)chirurgie en hand/pols chirurgie.

Opleiding

Ik heb geneeskunde gestudeerd in Utrecht. Relatief laat ben ik pas in aanraking gekomen met de plastische chirurgie, maar ik was toen wel direct verkocht. Het bedenken van een plan om een bepaald probleem op te lossen, verveelt nog steeds nooit. 

Na mijn studie kon ik aan de slag als zaalarts op de afdeling plastische chirurgie van het Erasmus MC. In die tijd ben ik begonnen met mijn promotie onderzoek naar verschillende aspecten van borstreconstructies. 

Na een aantal jaar full time wetenschappelijk onderzoek mocht ik in 2008 beginnen met mijn opleiding tot plastisch chirurg. Eerst twee jaar op de afdeling chirurgie van het Ikazia Ziekenhuis en daarna vier jaar op de afdelingen plastische chirurgie van het Erasmus MC en Sint Fransiscus Gasthuis. Tussendoor heb ik drie maanden stage gelopen in het St Thomas’ Hospital in Londen.

Nevenwerkzaamheden

  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)
  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie (NVVH)

Interessegebieden

Naast de algemene plastische chirurgie houd ik mij in het bijzonder bezig met (reconstructieve) borstchirurgie en aangezichtschirurgie in verband met kwaadaardige huidafwijkingen.