Contact Spoed
Tekstgrootte

Dekkers-Ooijen, mw. L.E.F.

Physician assistant
BIG nummer: 19916635781

Aandachtsgebieden:
- Inflammatoire darmziekten (IBD)
- (Laagcomplexe) algemene MDL zorg

Mijn naam is Laurence Dekkers, ik werk sinds 2013 in het Ikazia Ziekenhuis.
Sinds 2019 ben ik werkzaam als physician assistant (PA) op de polikliniek maag-darm-leverziekten (MDL).

Als PA ben ik opgeleid om zelfstandig medische taken van de arts over te nemen. Op de polikliniek breng ik uw klachten in kaart, zet ik verdere diagnostiek in en bespreek ik met u uw behandelplan. Mijn aandachtsgebieden zijn de inflammatoire aandoeningen (IBD), zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Daarnaast kunt u mij ook tegenkomen als u doorverwezen bent door u huisarts of specialist in Ikazia voor andere MDL-gerelateerde klachten.

Het voordeel van mijn functie als PA is dat ik meestal meer tijd heb op mijn spreekuur dan de medisch specialist en hierdoor vaak meer tijd heb om dingen uit te leggen. Meer informatie over mijn functie leest u in deze folder.

Carrière en opleiding

Tot 2009 ben ik werkzaam geweest als oefentherapeut Mensendieck. Op zoek naar meer verbreding in de medische zorg ben ik de duale opleiding tot HBO- verpleegkunde gestart in 2009 in het AMC te Amsterdam. Hier ben ik in 2013 afgestudeerd. In het AMC is mijn interesse voor het specialisme maag-darm-leverziekten gewekt.

Na het behalen van mijn diploma tot verpleegkundige werk ik sinds 2013 op de polikliniek maag-darm-leverziekten (MDL-centrum) in het Ikazia ziekenhuis. Hier heb ik in 2014 de opleiding tot endoscopie-verpleegkundige afgerond. Tot 2019 werkte ik op de endoscopiekamers, waarna ik in september 2019 gestart ben met de master opleiding tot physician assistant (PA). Na deze 2,5-jarige opleiding werk ik nu sinds 2022 zelfstandig als PA op de polikliniek.

Kwaliteit en nascholing

“Deze registratie geeft aan dat de PA actuele kennis en vaardigheden heeft en conform de norm van de beroepsgroep investeert in het verwerven van kennis en vaardigheden die van invloed zijn op de kwaliteit van zijn/haar werk (NAPA, 2020).”