Contact Spoed
Tekstgrootte

Kreiter, mw. J.C. (Hanneke)

Verpleegkundig specialist chirurgische oncologie
BIG nummer: 19054145630

Aandachtsgebied:
- Goedaardige borstafwijkingen;
- Borstkanker;
- Darmkanker.

Werken bij Ikazia

Mijn naam is Hanneke Kreiter en ik werk sinds 1997 in het Ikazia Ziekenhuis. 

In 2007 heb ik de opleiding voor verpleegkundig specialist afgerond.  Als verpleegkundig specialist ben ik opgeleid om zelfstandig medische taken van de chirurg over te nemen en zie ik patiënten met darmkanker en borstkanker.

De behandelingen van kanker kunnen grote invloed hebben op lichamelijk, mentaal en sociaal gebied. Samen met het oncologieteam zet ik mij ook in als casemanager om deze behandelingen zo goed mogelijk te laten verlopen.

U kunt mij tegenkomen bij een eerste afspraak op de mammapolikliniek of voor een uitslaggesprek na een mammabiopsie of (verdenking op) darmkanker. Na de behandeling zie ik de patiënten 5 jaar lang tijdens de controle.

Opleiding

De masteropleiding voor verpleegkundig specialist heb ik gevolgd en afgerond aan de Hogeschool Leiden (2005-2007).

Regio samenwerking

Ikazia maakt onderdeel uit van het Borstcentrum ZuidHollandZuid. Door kennis en kunde op het gebied van borstkankerzorg met elkaar te delen, kunnen we samen de zorg voor patiënten in de regio Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden verder verbeteren. 

De zorg van Borstcentrum ZuidHollandZuid wordt verleend vanuit de vier ziekenhuislocaties in Dirksland, Rotterdam en Spijkenisse.

Wetenschappelijk onderzoek

In Ikazia doen we mee aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de oncologische zorg. Op die manier verlenen we zorg volgens de nieuwste inzichten en met behulp van de beste technologie.