Contact Spoed
Tekstgrootte

Padmos, mw. A. (Annemarie)

Verpleegkundig Specialist (VS) ‘Pijn’
BIG nummer: 59032735830

Aandachtsgebieden:
- Acute-, chronische-, oncologische pijn, pijn bij kinderen;
- ACNES (buikwand pijnsyndroom);
- Virtual Reality therapie bij pijn;
- Analyse en kwaliteitsbewaking pijnbeleid en pijnprotocollen;
- Folders en informatiemateriaal pijn ;
- Pijn bij chronische wonden;
- Pijnscholing aan artsen en verpleegkundigen

Werken bij Ikazia

Mijn naam is Annemarie Padmos en ik werk sinds 2018 in het Ikazia Ziekenhuis als Verpleegkundig Specialist (VS) op de afdeling anesthesiologie/pijnbestrijding.
Als VS ben ik opgeleid om zelfstandig verpleegkundige en medische taken uit te voeren in het specialisme pijnbestrijding. U kunt mij tegenkomen op de polikliniek waar ik patiënten met chronische pijnklachten behandel. U kunt mij ook tegenkomen als een injecties (pijnblokkades) uitgevoerd met worden.

Verder doe ik pijnconsulten bij patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis. Een pijnconsult betekent dat de behandelend arts advies vraagt over de pijnbehandeling voor een patiënt met complexe pijn.

Ook geef ik scholing over pijn aan artsen en verpleegkundigen en zijn er nog vele andere taken die ik als VS uitvoer. Als VS werk ik samen met de pijnspecialist. Bij sommige complexe pijn problemen is er multidisciplinair overleg. Dat betekent dat er meerdere zorgverleners met elkaar overleggen welke behandeling het best past bij een patiënt. Meer informatie over mijn functie leest u in deze folder.

Op de pijnpoli ben ik ook het aanspreekpunt voor patiënten die een pijnbehandeling krijgen door middel van de Virtual Reality bril.

Opleiding

Na het voortgezet wetenschappelijk onderwijs (VWO) heb ik de opleiding HBO-verpleegkunde gevolgd op de Hogeschool Rotterdam. In de periode 1990 tot 1992 heb ik een jaar als verpleegkundige gewerkt in een algemeen ziekenhuis op een interne afdeling in Israël.

Eind 1992 ben ik op de medium care afdeling in het Ikazia ziekenhuis terecht gekomen. Vervolgens heb ik de opleiding tot Intensive Care verpleegkundige afgerond aan de Zorgacademie van het Erasmus MC.

Na deze opleiding heb ik 27 jaar op de IC gewerkt. Naast mijn werk als IC verpleegkundige was ik ook actief in allerlei landelijke scholingscommissies.

In 2010 begon ik met de opleiding tot pijnconsulent op de zorgacademie van het Erasmus MC. Van 2010-2018 werkte ik gecombineerd, zowel als IC verpleegkundige en als pijnconsulent.

Daarna heb ik in 2018 de opleiding tot Master of Advanced Nursing Practice (MANP) gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam. Na deze opleiding heb je een master titel en in Nederland heet deze functie Verpleegkundig Specialist, niet te verwarren met specialistisch verpleegkundige overigens.

Door mijn jarenlange ervaring als IC verpleegkundige in combinatie met de functie als pijnconsulent heb ik veel kennis en ervaring opgedaan wat ten goede komt in mijn huidige functie als VS.

Ik begeleid en behandel patiënten met pijn en indien nodig vraag ik onderzoeken aan en verwijs ik door naar andere specialisten/behandelaars of zorgverleners.

Pijnbestrijding

Pijn is onaangenaam en verminderd de kwaliteit van leven. Pijn kan bij iedereen optreden en ook bij alle leeftijden. Daarom is het een heel breed specialisme waarbij alle afdelingen in het ziekenhuis betrokken zijn.

Kwaliteit en nascholing

  • BIG-registratie
  • Voorzitter van de Special Interest Group onderwijs van de VenVN Pijnverpleegkundigen
  • Lid van het kwaliteitsregister VenVN/VS.

    Het kwaliteitsregister voor Verpleegkundig Specialisten bewaakt de kennis en vaardigheden door accrediatiepunten te registreren.