Contact Spoed
Tekstgrootte

Poel, dhr. E.P.

Sedatie Praktijk Specialist (SPS)
BIG nummer: 9007960830

Mijn naam is Ed Poel en ik ben sinds 2004 werkzaam in het Ikazia ziekenhuis als sedatie praktijk specialist.

In Ikazia vind ik een goede balans van hoog- en laagcomplexe zorg, waarbij iedereen nèt dat beetje extra zorg voor de patiënt heeft. De sedatie praktijk specialisten vormen een klein hecht team; we weten dat we op elkaar kunnen rekenen. Dat maakt het werk hier prettig!

In 1984 begon ik aan de opleiding verpleegkunde in het Clara ziekenhuis, waarna ik daar ook de opleiding tot anesthesiemedewerker heb gevolgd.

"Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging als Sedatie Praktijk Specialist"

Met vele jaren ervaring in deze functie werd het in 2013 tijd voor een nieuwe uitdaging, die van sedatie praktijk specialist (SPS). Op- of buiten het operatiekamercomplex, geef ik sedatie (een soort “narcose light”) bij diverse onderzoeken en behandelingen die zonder slaapmiddel pijnlijk en/of erg vervelend zijn. Als SPS zijn we momenteel actief bij onderzoeken en behandelingen van de MDL-arts, de longarts, de KNO-arts, de cardioloog en de anesthesioloog- pijnspecialist.

"Het interessante aan deze functie is dat je voor en na een operatie verantwoordelijk bent voor de patiënt"

Het interessante van deze functie vind ik dat je niet alleen een slaapmiddel/pijnstiller geeft tijdens een procedure maar dat je de patiënt vooraf zelf screent en ook na afloop tijdens het uitslapen nog verantwoordelijk voor hem bent. Ik werk hierbij zelfstandig maar omdat een anesthesioloog altijd op afstand beschikbaar is, is optimale veiligheid gegarandeerd. De patiënt merkt meestal niets van de procedure en ook voor de behandelend specialist is een coöperatieve patiënt erg aangenaam en maakt het de werkzaamheden veilig. Na jaren geeft het nog steeds veel voldoening als ik een patiënt nerveus op mijn spreekuur zie en diezelfde patiënt een paar dagen later, na afloop van een vervelend onderzoek, met een verbaasde blik vraagt of het ècht al klaar is…. “Ik heb er helemaal niets van gemerkt” is dan vaak de reactie.

Omdat ik ook nog als anesthesiemedewerker actief ben, blijf ik allround en is het werk afwisselend.

"Mijn ambitie is een verder groeiende 'sedatie afdeling' "

Mijn ambitie in Ikazia is een verder groeiende “sedatie afdeling” waarbij we patiënten van meer specialismen deze extra zorg kunnen bieden. Met de aanstaande nieuwbouw in het vooruitzicht, hoop ik deze ambitie de komende jaren te kunnen verwezenlijken.