Contact Spoed
Tekstgrootte

Ringburg, dhr. dr. A.N.

Chirurg
BIG nummer: 99061979701

Aandachtsgebieden:

- Hand- en pols chirurgie;
- Traumachirurgie;
- Endoscopische liesbreuk chirurgie.

Werken bij Ikazia

Sinds 2014 werk ik als traumachirurg in het Ikazia Ziekenhuis. Ik ben gevallen voor de charme van dit ziekenhuis omdat alle lijnen tussen specialisten kort zijn.

Opleiding en specialisatie

Mijn opleiding geneeskunde heb ik gevolgd aan de Universiteit Antwerpen en de Erasmus universiteit in Rotterdam. Tijdens mijn opleiding werd mijn interesse gewekt door de traumatologie.

Na mijn artsenexamen in 2004 heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan in combinatie met klinisch werk. In 2009 promoveerde ik in Rotterdam op het onderwerp: ““Helicopter Emergency Medical Services: Effects, Costs and Benefits”.

In 2012 ronde ik mijn opleiding tot traumachirurg af. 

Omdat binnen de traumatologie de hand- polschirurgie mijn voorliefde heeft, ben ik in 2013 een jaar naar het Universitair Ziekenhuis in Gent gegaan voor een fellowship hand- polschirurgie.

Ambitie

Mijn voorliefde voor de hand- en polschirurgie is zo groot omdat de aandoeningen binnen dit vakgebied een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven van patiënten.

Mijn ambitie is om dit vakgebied in de volle breedte uit te oefenen, volgens de geldende standaarden op een hoogwaardige manier. Dit alles in teamverband met ons mooie professionele team. Daarbij wil ik laagdrempelig benaderbaar zijn voor patiënten, verwijzers en paramedici.