Contact Spoed
Tekstgrootte

Roos, mw. J.A. (Jolande)

Verpleegkundig Specialist (VS)
BIG nummer: 19063532130

Aandachtsgebieden:
Geriatrische traumatologie
Delier
Osteoporose

Werken bij Ikazia

Mijn naam is Jolande Roos. Sinds 2002 ben ik werkzaam in het Ikazia Ziekenhuis. Eerst als verpleegkundige en sinds 2022 als Verpleegkundig Specialist (VS) voor de afdeling geriatrie.

Als Verpleegkundig Specialist ben ik opgeleid om medische en verpleegkundige behandelingen te bieden. In mijn werk leg ik mij toe op de zorg voor kwetsbare ouderen die na een val zijn opgenomen met een botbreuk op de geriatrische trauma unit (GTU). Samen met de geriater en (orthopedisch) chirurg probeer ik de oorzaak van de val te achterhalen en coördineer ik de zorg tijdens de ziekenhuisopname om veel voorkomende complicaties zoals delier, vallen en functionele achteruitgang te beperken. Daarnaast heb ik een poliklinisch spreekuur waar ik patiënten na opname op de GTU behandel voor osteoporose.

Meer informatie over mijn functie leest u in deze folder.

Opleiding

In 2016 studeerde ik af als HBO- verpleegkundige aan de Haagse Hogeschool, waarna ik mij specialiseerde binnen de geriatrie door het volgen van de vervolgopleiding tot geriatrie-verpleegkundige aan de VUmc Amstel Academie. Ik werkte een periode in een gecombineerde functie van geriatrieverpleegkundige en casemanager dementie. In 2020 begon ik aan de Master Advanced Nursing Practice aan de Hogeschool Rotterdam die ik in 2022 afrondde. Sindsdien ben ik werkzaam als Verpleegkundig Specialist geriatrie op de geriatrische trauma unit van het Ikazia Ziekenhuis.

Specialisme

Klinische geriatrie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met kwetsbare ouderen die te maken hebben met meerdere aandoeningen. Vaak gaat het om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen die zorgen voor een complex ziektebeeld. Om de situatie van de oudere goed in kaart te brengen, wordt samengewerkt met andere disciplines zoals fysiotherapeut, diëtist en gespecialiseerd verpleegkundigen om de zorg en behandeling zo goed mogelijk af te stemmen op de behoefte.

Kwaliteit en nascholing

  • Registratie in het BIG-register
  • Registratie in het verpleegkundig specialisten register
  • Lid van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN VS)

Nevenwerkzaamheden

Gastdocent geriatrie opleiding