Contact Spoed
Tekstgrootte

Hoek, Mw. R. (Ryanne)

Logopedist

Aandachtsgebieden:
- Stem;
- Adem;
- Globusklachten;
- Dysartrie;
- Dysfagie;
- Afasie;
- Parkinson.

Werken bij Ikazia

Sinds begin 2022 maak ik deel uit van het stemteam in het Ikazia Ziekenhuis, waar wij mensen begeleiden vanaf het KNO-onderzoek, tot behandeling en eventueel het traject rondom een operatie aan de stembanden. Daarnaast zie ik in de kliniek en op de intensive care mensen met taal-, spraak- en slikproblemen. Een heerlijk afwisselende baan dus!

Opleiding

In 2013 ben ik afgestudeerd met genoegen aan de Hogeschool Utrecht. De opleiding ben ik gaan doen vanuit een fascinatie voor de stem en het gebruik daarvan. In mijn tienerjaren heb ik door slechte stemtechniek een poliep op 1 van mijn stembanden gezongen. Na het herstel middels logopedie en zangcoaching wist ik dat ik andere mensen ook graag wilde begeleiden in zo’n proces.

Tijdens mijn opleiding heb ik mijn interesse verbreed met behandeling van aandoeningen bij niet aangeboren hersenletsel, zoals afasie, dysartrie en dysfagie.


Werkzaamheden

Inmiddels heb ik een eigen praktijk in Oegstgeest, waar ik voornamelijk mensen met stem-, keel-, adem- en slikproblemen zie, en ben ik werkzaam in een verpleeghuis.