Contact Spoed
Tekstgrootte

Struik, mw. L. (Liesbeth)

Verpleegkundig specialist oncologie
BIG nummer: 89055853630

Aandachtsgebieden:
- Medicamenteuze behandeling mammacarcinoom met curatieve intentie;
- Palliatieve zorg (Advance Care Planning gesprekken, kanker, beleid en scholing).

Werken bij Ikazia

Ik werk in het Ikazia Ziekenhuis als verpleegkundig specialist voor het vakgebied oncologie en palliatieve zorg.

Als verpleegkundig specialist behandel ik patiënten met borstkanker bij wie verschillende medicijnen worden gebruikt om ze te genezen. Deze behandelingen hebben een grote invloed op patiënten: lichamelijk, mentaal maar ook op sociaal gebied. Samen met het oncologieteam zet ik mij in om deze behandelingen zo goed mogelijk te laten verlopen en patiënten en naasten optimaal te steunen.

Ook ben ik in Ikazia nauw betrokken bij de zorg voor patiënten die niet meer kunnen genezen: palliatieve zorg. Dit kan in een vroeg stadium zijn als er nog ziektegericht behandelingen worden ingezet, maar ook in latere fases als de klachten van de ziekte voorop staan en er geen medicijnen gegeven worden. Daarbij staan de wensen en verwachtingen van patiënten en hun naasten voorop.

Opleiding

De masteropleiding voor verpleegkundig specialist heb ik gevolgd en afgerond aan de Hogeschool Rotterdam. Voor mijn masterthese heb ik mij verdiept in de besluitvorming rondom palliatieve sedatie in het ziekenhuis.

Werkzaamheden

Ik ben in Ikazia betrokken bij de polikliniek oncologie gericht op mammacarcinoom en palliatieve zorg, het consultatieteam palliatieve zorg voor het hele ziekenhuis, multidisciplinaire patiëntenbesprekingen, wetenschappelijk onderzoek, scholing en opleiding.

Regiosamenwerking

We werken als Ikazia samen in het Borstcentrum ZuidHollandZuid.

Ik werk veel samen met zorgverleners buiten het Ikazia Ziekenhuis met als doel de zorg voor patiënten die niet meer kunnen genezen te verbeteren. Dat doen we door zo goed mogelijk samen te werken en kennis en ervaringen te delen.

Wetenschappelijk onderzoek:

Ik ben betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker en palliatieve zorg.

Nevenwerkzaamheden

  • Consulent palliatief team (PATZ) Rotterdam & omstreken;
  • Consulent PATZ Zuidplein.