Contact Spoed
Tekstgrootte

Het verhaal van mevrouw Adri Veenstra-Slappendel

Ikazia is gewoon vertrouwd, Adri Veenstra-Slappendel

Hoewel zij er zelf nooit is verpleegd, voelt Adri Veenstra-Slappendel uit Barendrecht zich verbonden met Ikazia. “Mijn jongste dochter is hier 40 jaar geleden geboren en als lid van de Nederlandse Patiëntenvereniging (NPV) ben ik hier vaak geweest om mensen te begeleiden naar bijvoorbeeld de polikliniek. Mijn man is wel enkele malen in Ikazia opgenomen geweest en wij zijn heel tevreden hoe dat is gegaan. Iedereen is heel vriendelijk, zowel het verplegend personeel als de huishoudelijke dienst.

Verder is de protestants-christelijke achtergrond voor ons belangrijk. Wij vinden het mooi dat het bord met de tekst ‘Mijn tijden zijn in Uw Hand’ (Ps. 31: 16a) weer is teruggeplaatst in de hal.” Adri Veenstra vindt het ook fijn dat het ziekenhuis nog niet zo groot is. Om er lachend aan toe te voegen: “Dan verdwaal je niet zo snel. Nee echt, het totale plaatje van het ziekenhuis is voor ons goed. Ikazia is gewoon vertrouwd.”

Onlangs besloten Adri Veenstra en haar man lid te worden van de Stichting Vrienden van Ikazia. “Wij overwogen dat al vaker want als we in het ziekenhuis zijn, lezen we altijd het Ikazia Nieuws of nemen het mee naar huis. Afgelopen herfst was mijn man erg ziek. Hij is toen met spoed naar de Intensive Care gebracht. Gelukkig is alles weer onder controle. Toen hij thuiskwam zeiden we tegen elkaar: nu twijfelen we niet langer en worden we meteen lid. Zo tevreden waren wij met de zorg die mijn man en ik op de Intensive Care en de afdeling kregen.”