Contact Spoed
Tekstgrootte

Het verhaal van mevrouw Frieda Fischer

Ikazia steunen: ik dacht ‘waarom niet’? Patiënt, Frieda Fischer

Frieda Fischer kreeg negen jaar geleden de diagnose COPD (chronische longaandoening). “Ik was er slecht aan toe en werd toen met spoed opgenomen. Een jaar van opkrabbelen en herstellen volgde. Nu ben ik gelukkig weer aan het werk.” Het was erg schrikken natuurlijk, die spoedopname. Maar het kwam ook niet helemaal onverwachts voor mevrouw Fischer.

Na de spoedopname heeft ze nog een tijdje in het ziekenhuis gelegen. “Van begin af aan ben ik erg goed begeleid”, vertelt ze. “Longarts mevrouw Kroese stelde een behandelplan op, waarbij ook meteen een fysiotherapeut werd ingeschakeld. Ook heb ik de revalidatie in het ziekenhuis gedaan. Hier heb ik enorme steun aan gehad.” Na de revalidatie kon mevrouw Fischer langzaamaan weer aan het werk. Ze heeft een leuke baan bij de Belastingdienst. En thuis doet ze alles zelf weer. Ze is hier enorm blij mee.

Eens per jaar komt ze nog in het ziekenhuis voor de longfunctietest. Laatst moest ze even wachten en pakte ze een blaadje om te lezen. Het was het Ikazia Nieuws en haar oog viel op een stukje over de ‘Stichting Vrienden van Ikazia'. Frieda Fischer: “Wat een leuk idee, dacht ik. Ik wil Ikazia wel steunen met een bijdrage. Waarom niet? Ik ondersteun ook andere doelen …. Ik ben heel blij met dit ziekenhuis door de goede behandeling hier en de goede controles die ik nog steeds krijg. Wat ik ook fijn vind, is dat het ziekenhuis kleinschalig is. Je ziet niet iedere keer andere gezichten. Het is vertrouwd.” Ze vervolgt: “Ikazia is echt mijn ziekenhuis geworden. Niet alleen door mijn eigen behandeling, maar ook door de zorg voor mijn vader en mijn beste vriendin. Mijn vader is in dit ziekenhuis overleden en mijn vriendin krijgt hier ook goede zorg met persoonlijke aandacht.

Ik ben graag betrokken bij Ikazia en daarom ben ik lid van de Stichting Vrienden van Ikazia geworden. Ik hoop dat de Stichting met alle giften die zij binnenkrijgt mooie extra dingen kan doen voor de patiënten.”