Contact Spoed
Tekstgrootte

Het verhaal van mevrouw Lenie Berghout

"Met een extra gift steun ik graag de plannen voor nieuw meubilair in de entreehal". Patiënt, Lenie Berghout

Lenie Berghout komt van Zuid, maar woont nu al ruim 35 jaar in Spijkenisse. Reeds als kind maakte zij kennis met Ikazia. “In de kerk werd gecollecteerd voor het ziekenhuis. Ik heb het lepeltje nog dat mijn ouders kochten om de bouw te ondersteunen. Dat lepeltje is mij dierbaar.” Vanwege diabetes komt Lenie Berghout al zeker 25 jaar in Ikazia. “Een bezoek aan Ikazia is voor mij heel vertrouwd. Ik heb 25 jaar dezelfde oogarts gehad. Er is echt interesse voor je. Mijn internist vraagt bijvoorbeeld regelmatig hoe het met de kleinkinderen gaat. Het personeel denkt, voelt en leeft echt met je mee.”

Kortgeleden werd Lenie Vriend van Ikazia. “Ik vind dat de stichting goed werk doet en daar wil ik ook bij horen. Het werk van de vrijwilligers die je informeren en de weg wijzen, vind ik bijvoorbeeld prachtig. De aanstelling van een tweede predikant met steun van de stichting vind ik heel belangrijk. Patiënten kunnen rust vinden in een bezoek van de predikant. Ook bij mensen die niet kerkelijk meelevend zijn, komen in de laatste levensfase flarden van geloof naar boven.”

Mevrouw Berghout heeft wel een punt van aandacht. “Veel mensen hebben moeite om op te staan uit de ronde banken in de wachtruimte bij de entree. Daarom ben ik blij met het plan om nieuw meubilair aan te schaffen. Met een extra gift steun ik dat graag.”