Contact Spoed
Tekstgrootte

Mevrouw Van Eijk-Vondeling, vriendin van Ikazia

Mevrouw Van Eijk-Vondeling uit Rotterdam-Zuid is al sinds 1965 betrokken bij de Vriendenstichting van Ikazia. Ze is op het moment van schrijven bijna 98 jaar en daarmee één van de oudste leden. In eerste instantie werd mevrouw ‘Vriend van Ikazia’ voor haar schoonmoeder, maar het ziekenhuis heeft haar hart inmiddels ook gestolen. Via Stichting Vrienden van Ikazia laat ze haar waardering graag blijken.

"Mijn schoonmoeder deed in 1965 mee aan de inzamelingsactie om de bouw van het Ikazia Ziekenhuis mogelijk te maken. Zij riep hierbij anderen op om ook steun te bieden. Zo raakte ik betrokken bij de stichting. In de jaren die volgden, kwam ik regelmatig in Ikazia. Soms voor familie en vrienden, soms voor mijzelf. In 1970 heb ik zelfs 4 weken in het ziekenhuis gelegen. Ik bleek astma te hebben. Ook het afgelopen jaar kwam ik er regelmatig. De verpleging is fantastisch: je voelt je op je gemak, je wordt behandeld als mens, niets is teveel. Via Stichting Vrienden van Ikazia laat ik mijn waardering voor Ikazia graag blijken.”

Inmiddels is mevrouw 98 jaar. Wat is haar (levens)geheim? “Ik heb nooit gerookt of alcohol gedronken. Ik ben altijd wel veel in beweging geweest. Tot begin dit jaar sportte ik nog, maar in verband met duizelingen ben ik het iets rustiger aan gaan doen. Mijn belangrijkste tip: groei mee met je tijd. Blijf niet in het oude en bekende hangen, ontdek nieuwe dingen en blijf in gesprek met jonge mensen.

Omdat ik Vriendin ben van Ikazia ontvang ik ieder kwartaal het Ikazia Nieuws magazine. Zo blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen en de projecten van het ziekenhuis. Ik vind het heel goed dat Ikazia de zorgomgeving voor patiënten zo prettig mogelijk wil maken, vroeg of laat heb je daar net als ik heel veel baat bij.”