Contact Spoed
Tekstgrootte

Richard Zwitser wilde graag iets terug doen voor de kinderen in Ikazia

Dat de speelgoedwinkel nu failliet is, ligt zeker niet aan Richard Zwitser en zijn collega’s Mimoun en Otto. Tot vier keer toe kwamen hun vrouwen met afgeladen auto’s vol speelgoed terug van de speelgoedwinkel.

Kinderen horen niet in het ziekenhuis te liggen

Kinderen horen blij te spelen, naar school te gaan en lekker in hun eigen bedje te slapen. Ze horen niet ziek in het ziekenhuis te liggen. Toch kwam de dochter van Richard Zwitser afgelopen december een paar dagen in Ikazia te liggen. 

“Inmiddels is ze gelukkig weer gezond en wel thuis. Vandaag is ze gezellig met haar moeder naar de kinderboerderij”, zegt Richard lachend.

Dankbaar voor de goede zorg in Ikazia

Richard is enorm dankbaar voor de goede zorg die zijn dochter in Ikazia heeft gekregen. Zo dankbaar dat hij graag iets terug wilde doen voor de kinderen die in Ikazia opgenomen liggen. 

“Het ging echt door merg en been om al die kindertjes in het ziekenhuis te zien. Ik wilde graag iets voor ze doen. Iets om ze af te leiden van het ziek zijn.”

Iedereen wilde helpen

Wat begon als een idee groeide echter uit tot een enorme geldinzamelingsactie. “Iedereen die kon helpen, wilde helpen.” 

Nadat de pedagogische zorg in Ikazia op verzoek van Richard een lijst had opgesteld, werden de vrouwen naar de speelgoedwinkel gestuurd. Het resultaat mag er zijn. De speelkamer in Ikazia staat vol met cadeautjes. 

Er is voorlopig weer meer dan genoeg afleiding voor alle kindertjes in het ziekenhuis.