Contact Spoed
Tekstgrootte

Gediplomeerd en als verpleegkundige aan de slag op het Oncologisch Centrum

Ruim een jaar geleden stelde ik mezelf voor als leerling verpleegkundige. Nu ben ik afgestudeerd en kan ik met enige trots zeggen dat ik officieel verpleegkundige ben. Een weg die wat hobbels kreeg doordat COVID-19 om de hoek kwam kijken. Niet meer fysiek op school studeren en coronazorg leveren in het Ikazia Ziekenhuis. Met hulp van alle collega’s en mijn hart voor de zorg, heb ik mijn studie met veel plezier mogen afronden en werk ik nu als verpleegkundige op het Oncologisch Centrum.

Terugblik

Terugkijkend op mijn tijd als leerling ben ik dankbaar dat ik twee jaar geleden voor Ikazia heb gekozen. Je wordt als leerling aan een opleider gekoppeld. De opleiders in Ikazia zijn zeer betrokken bij het leerproces. Ze houden je voortgang in de gaten, helpen je bij vraagstukken en zijn er simpelweg voor een luisterend oor als je dat nodig hebt. Want ja, ook als (leerling) verpleegkundige heb je soms een luisterend oor nodig. 

Daarnaast heb je werkbegeleiders binnen het team die samen met jou werken aan je doelen en de voortgang hiervan in de praktijk beoordelen. Ik heb me altijd onderdeel van het team gevoeld en kreeg voldoende de mogelijk om mij te ontwikkelen tot de verpleegkundige die ik wilde worden.

Werken op de korte opname

De afdeling Dagbehandeling en Kort Verblijf is een uitdagende afdeling waar kennis van diverse specialismen, plannen, voorlichting geven en omgaan met verschillende leeftijdscategorieën centraal stonden. Een afdeling waar ik een jaar met veel plezier heb gewerkt, maar ik uiteindelijk niet helemaal op mijn plek was. 

Ik wilde graag terug naar de afdeling waar ik ooit begonnen ben: Oncologie en Interne Geneeskunde. Ik miste het langdurige contact met mijn patiënten en het kunnen bieden van hulp bij keuzes rondom het ziekteproces.

Dit voelt als thuiskomen

Aan het einde van het traject kun je als leerling aangeven op welke afdeling je als verpleegkundige wil gaan werken. Voor velen een lastige keuze, maar voor mij was het al snel duidelijk. Op de afdelingen Oncologie en Interne Geneeskunde is de zorg preventief, curatief, palliatief maar ook terminaal. Dit maakt het werk complex en als verpleegkundige uitdagend. 

Het mooie en belangrijke aan mijn werk vind ik de mens achter de patiënt blijven zien. De patiënten waar ik voor zorg, zijn mensen met een verhaal waar ik graag naar luister. Ook hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren bij het schrijven van een nieuw hoofdstuk of het afsluiten een hoofdstuk.

De komende tijd neem ik jullie mee in deze verhalen en mijn avonturen als verpleegkundige op het Oncologisch Centrum in Ikazia.

Chanell-deelt-ervaringen-als-verpleegkundige-op-het-Oncologisch-Centrum-Ikazia.jpg