Contact Spoed
Tekstgrootte

"Ik deel de mooie en ontroerende momenten in mijn werk als verpleegkundige"

"Aangenaam mijn naam is William, 24 jaar en een trotse verpleegkundige van het Ikazia Ziekenhuis. Dat ben ik nog niet zo lang. Ik ben hiervoor ICT’er geweest. Hoewel ik het werk als ICT’er heel erg leuk vond, merkte ik dat mijn hart er niet lag. Ik miste het contact met mensen en haalde geen voldoening uit mijn werk. Ik ben mij toen op de zorg gaan oriënteren.

De zorg trok mij al eerder, ‘maar zou ik wel tegen alle ellende kunnen’, was dan vaak de vraag die mij bij opkwam. Ik besloot een dagje mee te lopen in het ziekenhuis en heb daarna direct gesolliciteerd bij Ikazia.

"Verpleegkundige is werk waar je een hart voor moet hebben"

Verpleegkunde is een afwisselend beroep waarin je enorm veel meemaakt. Het ene moment sta je bij een intens verdrietige patiënt, het andere moment vier je ‘een succes’ van een andere patiënt. Het ene moment prik je een infuus, het andere moment kun je alleen maar naast de patiënt zitten en naar zijn of haar verhaal luisteren.

Verpleegkunde is geen werk wat je met een opleiding alleen kan doen maar waar je een hart voor moet hebben of krijgen.

"De voldoening die ik uit mijn werk haal is mijn drijfveer"

In de komende blogs wil ik u graag deelgenoot maken van de mooie maar soms ook ontroerende momenten in mijn werk als verpleegkundige. Die momenten zorgen er voor dat ik iedere dag weer met plezier naar mijn werk ga. 

De voldoening die ik daaruit haal, is ook mijn drijfveer om mij de komende tijd verder te gaan specialiseren tot IC-verpleegkundige.”