Contact Spoed
Tekstgrootte

Midden in de samenleving

Cees de Rijk is een van de vele vrijwilligers die in Ikazia werkt. Hij vertelt wat hij zoal in Ikazia doet en wat het hem brengt.

Horecaman

Van huis uit ben ik een echte horecaman. Ik heb bijna 45 jaar met veel plezier in de horeca gewerkt. Na mijn pensioen miste ik dan ook de omgang met mensen. Drie jaar geleden was ik zelf patiënt in Ikazia en zag een oproep voor vrijwilligers. Dat leek mij wel wat.

Mensen lezen

Inmiddels ben ik vaak te vinden in de centrale hal en help bezoekers bij de aanmeldzuilen. Ik maak een praatje en wijs de weg. Veel mensen vinden het fijn dat ze met vragen bij iemand terecht kunnen. Door mijn horeca-ervaring kan ik mensen goed lezen en voel ik aan wanneer ik op iemand af kan stappen, of juist niet. We zijn tenslotte in een ziekenhuis, waar iedereen om een andere reden komt.

Niet vanzelfsprekend

Ik merk aan alles dat Ikazia zuinig is op haar vrijwilligers en het zeker niet vanzelfsprekend vindt dat wij er zijn. Vaak wordt gezegd: "Wat zouden we zonder jullie moeten beginnen." Natuurlijk doe ik het om anderen te helpen en om iets voor de maatschappij te betekenen. Maar ik doe het ook voor mezelf. Het geeft energie, ik kan mensen helpen en sta midden in de samenleving.

Aanmelden

Ben je ook geïnteresseerd in vrijwilligerswerk in Ikazia? Stuur dan een e-mail naar Rini Ziere-Buis: r.buis@ikazia.nl